Carrera speelgoed racebanen

Carrera is het meest bekende merk voor speelgoed racebanen. Wat Marklin en Fleischmann voor de modelspoorbanen zijn, is Carrera voor de model racebanen.


Carrera maakt uitstekende speelgoed racebanen en doet veel aan de ontwikkeling van dit miniatuur speelgoed. Bijvoorbeeld met draadloze miniatuur racebanen.

Ook brengt Carrera prachtige miniatuur modellen uit van raceauto's en sportwagens die op de banen kunnen racen. Kijk voor het mooiste Carrera speelgoed racebanen en auto's bij de aanbiedingen van Carrera speelgoed. In dit overzicht vind je het aanbod van de beste Nederlandse speelgoedwinkels.

Informatie Carrera

Carrera klinkt Italiaans, maar het betreft een van oorsprong Duits merk dat in 1960 is opgericht. De naam Carrera is een eerbetoon aan de Porsche Carrera sportauto's die op hun beurt de naam ontleende aan de Carrera Panamericana wegwedstrijden voor sportwagens.

Carrera werd al in de vroege jaren 60 opgericht.  Het merk voor speelgoed racebanen maakte al snel naam met zijn banen en miniaturen in de schaalgroottes 1:24, 1:32 en 1:60. De meeste van hun modelraceauto's reden in banen met een sleuf in het midden, maar ze maakte ook Servo systemen waarbij de auto's door de vangrail werden geleid.


Carrera verkocht vele verschillende systemen speelgoed racebanen. Te veel, want het bedrijf moest vanwege financiƫle problemen in 1985 verkocht worden. De nieuwe eigenaren namen hun maatregelen, maar de nieuwe goedkope Carrera racebanen bleven in kwaliteit ver achter bij de oorspronkelijke producten.

Dat werd weer beter toen Carrea in 1999 in Oostenrijkse handen kwam. Het nieuwe moederbedrijf Stadlbauer kwam met nieuwe lijnen die de liefhebbers weer konden waarderen en het merk speelgoed racebanen werd belangrijker dan ooit tevoren.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.