Sjoelen. Sjoelbakken en sjoelstenen kopen

Sjoelen, wie kent het spel nou niet? Sjoelen is een leuk spel (en wedstrijdsport) voor jong en oud. Met een sjoelbak is pret verzekerd, en sjoelen is altijd spannend om te spelen. Hier informatie en tips over sjoelen, sjoelbakken en sjoelstenen.

Wij kijken hier naar goede betaalbare sjoelbakken, zodat je ook lekker thuis kunt sjoelen.


Wil je weten wat er allemaal aan mooie sjoelbakken te koop is? Kijk dan in het onderstaande overzicht.


Sjoelen: Een populair gezelschapsspel

Sjoelen is een echt Nederlands gezelschapsspel. Over de spelregels en hoe een sjoelbak er uit zien maken we maar niet al te veel woorden vuil. Iedereen heeft het spel wel eens gespeeld.

Wat wel van belang is om te weten als je een sjoelbak koopt is dat officiële sjoelbakken 2 meter lang horen te zijn, en natuurlijk van hout. Bij een echte sjoelbak zijn de waarden (2, 3, 4 en 1) met koperen nagels (spijkers met een brede kop) boven de gleuf aangegeven.

Ook behoren echte sjoelschijven aan verschillende voorwaarden te voldoen. Ze horen van beukenhout gemaakt te zijn en enigszins hol te zijn zodat ze alleen met de buitenring de baan raken. Hierdoor hebben ze minder weerstand en zijn ze sneller. Echte sjoelschijven zijn 1,3 centimeter dik en hebben een doorsnede van 5,2 centimeter.

Sjoelen in het buitenland

Hoewel sjoelen een Nederlands spel is, wat verder alleen in België echt bekend is, speelt men het ook wel in het buitenland. In Duitsland noemt met het Jakkolo of Sjoelbak, in het Engels shovelboard en in het Tsjechisch šulbak. Het woord Sjoelen is overigens ook geen Nederlands woord. Sjoelen is Fries.


Zie ook: 
Sjoelen is een sportief gezelschapsspel dat iedereen in Nederland wel kent en wel eens gespeel heeft. Hierboven sjoel tips en aanbiedingen van sjoelbakken en sjoelstenen. Koop je sjoelbak en sjoelstenen goedkoop bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van sjoelbakken en sjoelstenen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.