De mooiste knikkerbanen

Een knikkerbaan is leuk speelgoed dat vooral jongens aanspreekt. Het ontwerpen en bouwen van een knikkerbaan is een uitdagend spel.


Liefhebbers van knikkerbanen kunnen hun hart ophalen want er zijn veel speelgoedmerken die onderdelen van knikkerbanen in de winkel brengen.

De beste knikkerbanen

O.a. Haba, Fagus, Kugelix, Knex, Cuboro, Cugolino en Quercetti brengen mooie knikkerbanen en onderdelen daarvan op de markt.

Kijk voor een overzicht van de beste knikkerbanen van deze merken bij de aanbiedingen van knikkerbanen.

Basissets voor een knikkerbaan

Deze merken hebben meestal wel één of meerdere startpakketten in hun assortiment. Met zo'n basisset heb je alle onderdelen om je eerste knikkerbanen te maken. Een instructieboekje geeft enkele voorbeelden, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan het ontwerpen slaan.

Knikkerbanen kunnen kort en compact zijn, maar je kunt ook enorme bouwwerken maken. Eventueel met een automatische lift. sommige knikkerbanen koop je in een doos met honderden onderdelen, en je kunt ze natuurlijk oneindig uitbreiden. De meeste knikkerbanen zijn van hout.


Knikkerbaan uitbreidingspakketten

Voor dat zelf ontwerpen van knikkerbanen bieden de speelgoed-fabrikanten tal van uitbreidingspakketten aan. Pakketten met rechte stukken, hoekbochten, rechthoeken, kolommen, deuren, kubussen en veel meer onderdelen voor een knikkerbaan. Alles dat je nodig hebt voor het maken van je ideale knikkerbanen.

Cugolino Hit
Cugolino Hit is zo'n uitbreiding op de Cugolino basisset. Via een heuse swingarm wordt je knikker gelanceerd om een nieuw traject in te gaan. Wel vier blokhoogtes kun je zo omhoog gaan.

Cugolino Magic
Magic is een andere uitbreidingsset van Cugolino. Hiermee kun je een brug maken die blijft hangen dankzij magneetjes. Ook met veel andere Cugolino banen kun je bruggen bouwen. Cugolino knikkerbanen overigens volledig uitwisselbaar met een knikkerbaan van Cuboro.

Motor knikkerbanen
Heel leuk is een knikkerbaan met gemotoriseerde lift. Deze worden door diverse speelgoed-merken geleverd. Bij een knikkerbaan met motor wordt de knikker met een lift weer naar boven gebracht. Zo kun je oneindig de knikkers laten rollen.


Mabro knikkerbanen
Mabro levert veel elementen waarmee je een geavanceerde baan kunt bouwen. De onderdelen van de mabro knikkerbaan worden door middel van rode koppelpennen bevestigd. Dit is zo stevig dat de knikkebaan op enkele voetstukken kan zweven. Prachtig zo'n Mabro zwevende knikkerbaan!

Quercetti Skyrail
Ook heel speciaal is de Quercetti Skyrail knikkerbaan. Deze baan geeft licht in het donker. De Quercetti Skyrail 280 knikkerbaan is 280 delig, 10 meter lang en een motorgestuurde lift.

Profi Dynamic Fischertechnik knikkerbaan
Dat een knikkerbaan niet alleen leuk is voor kleine kinderen bewijst deze Fischertechnik knikkerbaan voor kinderen vanaf 9 jaar. Met een motoraangedreven lift, kettingreacties, vernellingen, remstukken en fysische effecten die in een meegeleverd instructieboekje worden uitgelegd. Heel uitdagend en leerzaam.


Haba knikkerbanen
De meest complexe knikkerbaan kun je maken met de onderdelen van Haba. Een halfpipe, een klanktrap (waarbij de knikker muziek maakt), een looping, een spiraal, spookknikker, niets is Haba te gek. Voor de meest spectaculaire knikkerbaan!

En zo zijn er nog veel meer knikkerbanen. Voor grote of kleine kinderen, complex of eenvoudig, kijk hier voor de mooiste knikkerbanen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.