De mooiste knikkerbanen. Kijk hier voor je beste knikkerbaan

Een knikkerbaan is leuk speelgoed dat vooral jongens aanspreekt. Het ontwerpen en bouwen van een knikkerbaan maakt goede knikkerbanen tot uitdagend speelgoed.


Liefhebbers van knikkerbanen kunnen hun hart ophalen want er zijn veel speelgoedmerken die onderdelen van knikkerbanen in de winkel brengen.

De beste knikkerbanen

O.a. Haba, GraviTrax, Fagus, Kugelix, Knex, Cuboro, Cugolino en Quercetti brengen mooie knikkerbanen en onderdelen voor knikkerbanen op de markt.

Kijk voor een overzicht van de beste knikkerbanen van deze merken bij de aanbiedingen van knikkerbanen.

Bij deze overzichten vind je alle mogelijke knikkerbanen. Zoek je een houten knikkerbaan of een knikkerbaan van kunststof? Een eenvoudige knikkerbaan voor een peuter of kleuter, of een complexe knikkerbaan voor een ouder kind? Bij de bovenstaande knikkerbaan aanbiedingen kun je aanvinken aan welke eisen je knikkerbaan moet voldoen en zo je beste knikkerbaan vinden.

Basissets voor een knikkerbaan

Goede fabrikanten van knikkerbanen hebben één of meerdere startpakketten in hun assortiment. Met zo'n basisset heb je alle onderdelen om je eerste knikkerbaan te maken. Een instructieboekje geeft enkele voorbeelden, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan het ontwerpen slaan. 

Let er bij het kiezen van een knikkerbaan startset op dat het startpakket lekker veel onderdelen bevat zodat je meerdere banen kunt maken zonder dat je uitbreidingspakketten hoeft aan te schaffen.


Knikkerbanen kunnen kort en compact zijn, maar je kunt ook enorme bouwwerken maken. Eventueel met een automatische lift. sommige knikkerbanen koop je in een doos met honderden onderdelen, en je kunt ze natuurlijk oneindig uitbreiden. Je hebt houten knikkerbanen en kunststof knikkerbanen.

Haba knikkerbaan hout
Haba knikkerbaan hout (basis pakket)


Knikkerbaan uitbreidingspakketten

Voor dat zelf ontwerpen van knikkerbanen bieden de speelgoed-fabrikanten tal van uitbreidingspakketten aan. Pakketten met rechte stukken, hoekbochten, rechthoeken, kolommen, deuren, kubussen en veel meer onderdelen voor een knikkerbaan. Alles dat je nodig hebt voor het maken van je ideale knikkerbanen.

Met een uitbreidingspakket worden je knikkerbanen steeds langer, complexer en voorzien van leuke snufjes.

Voorbeelden van uitbreidingen op een knikkerbaan zijn een brug en een swingarm (een draaiende arm die de knikker naar een ander baandeel brengt). Maar ook een gemotoriseerde lift die er voor kan zorgen dat je knikker weer naar het startpunt wordt gebracht zodat deze oneindig kan blijven rollen.

En zo zijn er nog veel meer leuke snufjes voor de knikkerbaan, zoals een halfpipe, een klanktrap (waarbij de knikker muziek maakt als hij van trede naar trede springt), een looping, een spiraal, versnellingen en remstukken en veel meer. 

De leukste knikkerbanen

Er zijn diverse fabrikanten die mooie en goede knikkerbanen maken. Toonaangevend is Haba, met hun Haba houten knikkerbanen van hoge kwaliteit met heel veel mogelijkheden tot uitbreiden. Naast knikkerbanen van hout maakt Haba ook goede kunststof knikkerbanen.

Gravitrax knikkerbaan

Gravitrax knikkerbaan

Een heel andere uitstraling heeft de populaire Gravitrax kogelbaan. Met Gravitrax (van Ravensburger) maak je een heel moderne knikkerbaan met heel speciale eigenschappen. Een Gravitrax knikkerbaan is ook voor een ouder kind heel leuk knikkerbaan speelgoed.

En zo zijn er nog meer goede fabrikanten die alles maken voor een complexe knikkerbaan met veel mogelijkheden, zoals Quercetti en Hubelino. Kijk bij de leukste knikkerbanen voor een overzicht van de knikkerbanen van de beste merken.

 Foto bovenaan: Haba knikkerbaan hout


Samenvatting:
Hierboven vind je informatie over de leukste knikkerbanen en we hebben een overzicht met aanbiedingen van alle knikkerbanen waaruit je makkelijk de voor jou beste knikkerbaan kunt selecteren. Of je nu een stevige knikkerbaan voor een peuter of kleuter, een uitgebreide complexe knikkerbaan, een houten knikkebaan of een plastic knikkerbaan zoekt, hier staan alle goede knikkerbanen. Ook hebben we de beste knikkerbaan fabrikanten zoals Haba, Gravitrax, Quercetti en Hubelino.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.