Beste reisspellen

Gezelschapsspellen worden vaak in een grote luxe doos verkocht. Deze zien er vaak prachtig uit, maar als je op vakantie gaat is zo'n enorme speldoos natuurlijk niet zo handig. Gelukkig verschijnen veel populaire spellen als reisspel.


Deze compacte uitgaves van het spel nemen niet alleen weinig ruimte in, ze zijn ook veel goedkoper dan het origineel. Dat maakt een reisspel ook voor thuisgebruik heel interessant.

De reisspel versies van Cluedo, Risk, Levensweg, Zeeslag en Dokter Bibber zijn bijvoorbeeld al voor zo'n 10 euro te koop. Dat is een stuk goedkoper dan de grote spellen, en toch zijn ze compleet en kun je er net zo goed mee spelen.


Via de link hierboven kun je deze reisspellen aanschaffen. Het gaat om een enorm aantal reisspellen en reisedities van bekende spellen. Meer dan 700! Dat enorme aantal reisspellen is niet eens vreemd, want bijna alle goede spellen worden tegenwoordig ook in een reiseditie uitgebracht.

Hieronder een top 15 van onze persoonlijke favorieten op het gebied van reisspellen en reis edities van bekende spellen. Deze reisspellen zijn allemaal in het bovenstaande overzicht met reisspellen te vinden.


De beste reisspellen
 1. Rummikub
  Het bekende cijferspel kun je ook op reis spelen. Rummicub is zoals alle reisspellen in deze versie veel goedkoper dan het normale grote spel.
   
 2. Block by Block
  Block bij Block is een echt puzzelspel. Inzicht is bij dit spel nodig om sneller dan je tegenstander een figuur te maken. Of speel alleen tegen de klok.
   
 3. Valkuil
  Schuif je knikkers zo dat ze blijven liggen terwijl die van je tegenstander vallen. Van het spel Valkuil is er een kleine handige versie om op vakantie mee te nemen.
   
 4. Onderuit
  Het spel Onderuit van MB. Wees je tegenstander te slim af  door je speelschijfjes op de juiste manier te draaien. Ook als compact reisspel tegen een goedkope prijs.
   
 5. Cluedo
  Miss Marple, Hercule Poirrot, ze hebben nooit vakantie. Ze lopen altijd wel tegen een moord aan. Daarom is er ook van het moordspel Cluedo een reisversie. Met dit reisspel los jij de moorden op.
   
 6. Wie is Wie
  Het bekende spel met de gezichtjes. Normaal is het bord veel te groot om mee te nemen, maar deze reisversie past moeiteloos in tas en koffer.
   
 7. Dokter Bibber
  Geen geschikt reisspel om in bus, trein, auto of op de boot te spelen. Maar op de hotelkamer kun je veel plezier hebben van je vaste hand en dit spel voor onderweg.
   
 8. Magnetisch schaakbord
  Bij het magnetische schaakbord blijven de stukken op het bord kleven. Zo kun je ook in auto, vliegtuig of trein schaken. Een ideaal reisspel.

 9. Levensweg
  Wie kent levensweg nou niet. Het populaire spel is er ook in een compacte goedkope meeneem-versie.
   
 10. Mastermind
  Deze klassieker onder de reisspellen kan natuurlijk niet in de top 10 ontbreken. Mastermind voor onderweg is een ideaal spel voor op de achterbank van de auto.
   
 11. Stapelwoord
  Maak woorden, niet alleen horizontaal en verticaal, maar ook naar boven.

 12. RoadBlock
  Sluit de wegen van de stad af om te voorkomen dat de gangster ontsnapt. RoadBlock is goed voor uren speelplezier tijdens de vakantie dankzij deze speciale versie voor op reis.

 13. Mikado
  Zelfs Mikado is er in een reisversie. Met veel kleinere stokjes. Handig voor op vakantie.
   
 14. Bello Bijt
  Bello Bijt is een leuk spel voor peuters en kleuters. Maar het is minstens zo leuk om Bello Bijt met een melige groep volwassenen te spelen. Probeer zo veel mogelijk botjes van Bello af te pakken. Maar kijk uit, Bello slaat ineens toe!
   
 15. Zeeslag
  Nog zo'n klassieker onder de reisspellen. Compact en met de stukken stevig op het speelbord. Een leuk reisspel voor tijdens een cruise.
Kijk hierboven voor deze reisspellen en hun prijs.

Onderwerp:
Bijna alle goede spellen worden tegenwoordig als reisspel (reiseditie) uitgebracht. Hier vind je een overzicht met alle reisspellen en een lijstje met 15 van de leukste en beste reisspellen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.