Longboards. Wat is voor jou het beste longboard?


Een longboard is een langere versie van het skateboard. Door de extra lengte is het longboard beter geschikt om mee te rijden, en daarom een beter vervoersmiddel dan een skateboard. Hier kijken we naar verschillende soorten longboards en aanbiedingen van longboards.


Aanbiedingen longboards

Interesse in een longboard? Of wil je weten wat er allemaal aan longboards te koop is? Bij de aanbiedingen van longboards vind je circa 200 longboards met al hun specificaties, reviews, gebruikers ervaringen en natuurlijk hun actuele winkelprijzen.

Bij deze aanbiedingen vind je onder andere de longboards van Osprey, Nijdam, Brunotti, StreetSurfing, Black Dragon, Mindless, Madrid Skateboards, Moonshine, Sector Nine en MellowBoards, maar ook van minder bekende longboard fabrikanten.

Verschillende soorten longboards

De naam longboard zegt het al, lang bord. Een longboard is het langere broertje van het skateboard. Een longboard kun je gebruiken om van A naar B te komen, maar ook voor stunten en racen. Evenals skateboards zijn longboards vooral om skate parcoursen te vinden. Vooral afdalen is populair bij riders (de gebruikers van een longboard).


Area longboard

Evenals een skateboard heeft een longboard vier wielen, maar deze wielen zijn vaak zachter. Ze zijn beter geschikt om lange afstanden mee af te leggen.

We kijken eerst naar de verschillende soorten longboards:

Wat is een pintail longboard?

Een pintail longboard zijn de longboards die het meest makkelijk te besturen zijn en die het best geschikt zijn om als vervoersmiddel te gebruiken. Een pintail longboard herken je aan de achterkant die voorbij de wielen zowel voor als achter in een puntige vorm toeloopt. De trucks (de bevestiging van de wielen) zijn meestal onderaan het board bevestigd wat voor een relatief hoog zwaartepunt zorgt. Hierdoor krijg je een heel goede controle over het longboard.


Black Dragon pintail longboards


Begin je met longboarden? Of gebruik je het longboard als vervoersmiddel? Kies dan voor een pintail longboard.

Wat is een kicktail longboard?

Het grote verschil tussen een pintail longboard en een kicktail longboard is de vorm van de achterkant (de tail). Bij een kicktail is de "kont" breder. Dit zorgt er voor dat je met dit longboard makkelijker op en over obstakels kunt springen. Bijvoorbeeld over een stoeprand.  Ook kun je hierdoor makkelijker trucs uithalen met een kicktail longboard.


Nijdam kicktail longboard


Een overeenkomst tussen het kicktail longboard en het pintail longboard is dat de trucks topmount bevestigd zijn. Ook het kicktail longboard biedt dus veel controle.

Wat is een drop through longboard?

Bij een drop through longboard is het truck niet aan de onderkant van het board geplaatst, maar dwars door het longboard heen. Daardoor ligt een drop through longboard veel lager bij de grond. Een drop through longboard herken je op het eerste gezicht aan de opening in de buurt van de wielen die voorkomen dat deze wielen het board raken. Ook een drop through longboard biedt veel stabiliteit.


Nijdam drop through longboard


Het verschil is goed te zien tussen de foto bij de wielbevestiging bij bovenstaande twee foto's van Nijdam longboards.

Wat is een topmount longboard?

Dansen op een longboard? Ja met een topmount longboard kun je dancen, of met andere woorden zeer beweeglijke trucs uitvoeren. Zo'n dancer longboard heeft een grotere neus en grotere tail om dit mogelijk te maken. De trucks vind je onderaan het longboard.

Ook voor het afdalen zijn er speciale topmount longboards. Deze longboards zijn erg stijf en hebben een grote curve in hun deck.

Wat is een dropdown longboard?

Een dropdown longboard is in het midden lager dan voor en achter (waar de wielen zitten). Doordat de positie waar je staat daardoor lager is heb je veel stabiliteit. Dropdown longboards zijn daarom heel geschikt om grote afstanden af te leggen en om mee te racen.

De vorm van een dropdown longboard is goed te zien bij onderstaand Osprey longboard.

Osprey dropdown longboard


Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van longboards vind je alle soorten longboards tegen een lage prijs. Je kan daar ook de zoekfunctie gebruiken.
Samenvatting:
Op zoek naar het beste longboard? Een extra lang skateboard. Hierboven vind je longboard aanbiedingen van circa 200 longboards in alle soorten zoals het topmount longboard, drop through longboard, pintail longboard en kicktail longboard. Alle beste longboards en meer goede longboard tegen een goedkope prijs. Ook geven we longboard tips voor bij het kiezen en goedkoop online kopen van je beste longboard.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.