Lynx (spel) Speelgoed van het Jaar 2019 (6-7 jaar)


Het spel Lynx is uitgeroepen tot het beste speelgoed van 2019 voor kinderen in de onderbouw (6-7 jaar). Hier meer informatie over dit spel dat ook leuk is voor oudere kinderen in de basisschoolleeftijd (tot 12 jaar).

Lynx is een zoekspel voor kinderen. Dit spel is niet alleen leuk om te spelen, je hebt er ook nog wat aan. Het spelen van Lynx traint namelijk je brein en het verbetert de concentratie.

Het basisprincipe is eenvoudig. Je moet drie kaarten vinden. Doordat het spelbord van Lynx als een puzzel in elkaar gezet wordt zijn de kaarten echter ieder spel op een andere plek te vinden. Het spel doet een beetje aan memory denken, maar het is uitdagender en sneller. Je hoeft bijvoorbeeld niet op je beurt te wachten, en dat is een groot voordeel bij kinderen in deze leeftijd.


Het spelbord is niet rechthoekig zoals gebruikelijk bij spellen, maar rond. Dit maakt het Lynx spel uitdagender, want plekken zijn bij een rond speelveld lastiger te onthouden. Het spel kan in een makkelijke en meer lastige variant gespeeld worden. Het laatste maakt het spel ook uitdagend voor wat oudere kinderen. Je speelt dit spel met 2 tot 6 spelers.

Het Lynx spel is een zoekspel van de bekende spelfabrikant Identity Games dat bijvoorbeeld ook de populaire Escape Room spellen uitgeeft. Kijk voor het Lynx spel en andere Identity spellen bij de aanbiedingen van Identity Games.

Zie ook

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.