De Kwakzalvers van Kakelenburg: Speelgoed van het Jaar 2019 (10-11 jaar)


Het leukste speelgoed voor kinderen in de hoogste klassen van de basisschool is volgens de Speelgoed van het Jaar 2019 verkiezing het originele bordspel De Kwakzalvers van Kakelenburg. Dit spel is overigens leuk voor iedereen boven de tien jaar, ook volwassenen.


Ieder jaar komen in het middeleeuwse stadje Kakelenburg de doktoren bij elkaar. Zowel de wonderdokters als de kwakzalvers. Ze brouwen er drankjes tegen zweetvoeten, liefdesverdriet, de hik en andere nare kwalen. In dit spel ben jij zo'n dokter. Maak jij een drankje dat echt werkt? Of ben je een kwakzalver?

Je verzameld ingrediƫnten om je medicijn te brouwen, maar kijk uit dat de ketel niet ontploft. Er moet gerekend worden, en er moeten strategische beslissingen worden genomen, maar ook de geluksfactor is aanwezig. Het spel is best complex in het begin, maar als je het onder de knie krijgt is het spannend en uitdagend om tegen anderen te spelen.


Uitbreiden met kruidenheksen

De Kwakzalvers van Kakelenburg kan worden uitgebreid met het uitbreidingspakket De Kruidenheksen. Deze biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden en een nieuw ingredient (heksenkruid)  toe aan het spel, maar je kunt met de uitbreiding het spel ook met vijf personen spelen in plaats van met maximaal vier.

Meer informatie(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.