Het leukste speelgoed van 2018


Ieder jaar wordt de verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden. Ook dit jaar zijn er weer zeven winnaars in even zoveel leeftijdscategorieën. Maak hier kennis met het leukste speelgoed van 2018.

Het leukste speelgoed peuters

Bij de peuters (kinderen tot 4 jaar) ging de prijs naar de Bla Bla Blocks van Vtech. Dit zijn heel speciale bouwblokken. Geheel in de traditie van Vtech kunnen ze namelijk liedjes zingen en tekstjes zeggen. Via een bewegingssensor reageren ze op het kindje. Dat zie je Duplo nog niet doen!

Maak hieronder in de video kennis met de pratende en zingende Vtech Bla Bla Blocks.
Meer informatie Vtech Ba Bla BlocksHet leukste speelgoed kleuters

Bij de kleuters (kinderen 4 en 5 jaar) ging de titel van speelgoed van het jaar 2018 naar Playmobil. Om precies te zijn, naar de mobiele aanvalstoren uit de dwergen-serie van Playmobil Knights. Het zijn vooral de steenslingerende ballista's die dit Playmobil speelgoed speciaal maken, evenals de pijlen die er mee afgeschoten kunnen worden.

Oké, dit is dus niet het meest vreedzame speelgoed, maar in de fantasiewereld van Playmobil Knights, met dwergen en trollen, mag dat. En het in elkaar zetten van deze mobiele aanvalstoren maakt het speelgoed best educatief voor peuters. Ook van dit speelgoed vind je hieronder een video.
Meer informatie leukste speelgoed kleutersHet leukste speelgoed voor kinderen 6 / 7 jaar

Voor de kinderen in de onderbouw van de lagere school ging de titel van Speelgoed van het Jaar 2018 naar het spel Squirrels Go Nuts. Dit is een leuk puzzelspel van denkspel specialist SmartGames. Squirrels Go Nuts is een spel wat kinderen alleen kunnen spelen en waarbij ze op een speelbord 60 levels moeten proberen op te lossen.

Squirrels Go Nuts is een leuk spel om te spelen, in 3D want je moet de eekhoorns helpen met het begraven van hun nootjes voor de winter. En deze noten verdwijnen echt in het speelbord.
Meer informatie over dit leukste speelgoedHet leukste speelgoed voor kinderen 8 / 9 jaar

Bij het speelgoed voor kinderen van 8 en 9 jaar ging de eer van het Speelgoed van het Jaar 2018 naar een opmerkelijk versie van het Monopoly spel, namelijk de Monopoly Valsspeel Editie.

Waarschijnlijk hoor je al je hele leven dat vals spelen niet mag. Maar bij de Monopoly Valsspeel Editie is dat geen enkel probleem. Sterker nog, valsspelen wordt bij deze versie van het Monopoly spel juist beloond, zolang je maar niet betrapt wordt.

Ook andere Monopoly regels zijn bij deze versie aangepast, zodat het spel sneller is om te spelen.
Het leukste speelgoed kinderen 10 / 11 jaar

Bij deze leeftijdscategorie geen spel als beste speelgoed van het jaar, maar kartonnen bouwplaten. Maar dan wel heel bijzondere kartonnen bouwplaten. Iets dat je wel kunt verwachten als een fabrikant als Nintendo ze uitbrengt.

De kartonnen Nintendo Labo knutselwerken die je maakt zijn namelijk een soort skin voor om je Nintendo Switch. Je maakt er bijvoorbeeld een piano mee waarop je echt muziek kunt maken, of een cockpit met racestuur voor racespellen op je switch. Heel bijzonder speelgoed dat dan ook tot Speelgoed van het Jaar 2018 is uitgeroepen.
Hier meer informatie en prijzen


Het leukste speelgoed tieners

Bij de tieners (12 - 17 jaar) is het spel The Great Tour als Speelgoed van het Jaar 2018 uitgeroepen. Bij dit spel ben je een reisleider die zijn gezelschap toeristen zo snel mogelijk heel Europa door moet sturen. En daarbij moeten de concurrerende reisgezelschappen flink dwars gezeten worden.

Dit bijzondere spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ook leuk voor volwassenen.
Kijk hier voor alle informatie over dit spel
Het beste spel voor volwassenen

Bij de 18 plussers kunnen we niet meer over speelgoed spreken. De strijd om de titel van Speelgoed van het Jaar 2018 ging hier ook volledig tussen spellen.

Uiteindelijk was het geen één enkel spel, maar een hele serie spellen die deze titel kreeg. Het betrof de Exit escape room spellen van 999 Games. Deze spellen weten perfect het gevoel van een echte escape room na te bootsen. Met lastige puzzels en raadsels en codes die gekraakt moeten worden, en dat alles binnen een bepaalde tijd.
Kijk hier voor alle informatie, alle titels en alle prijzen
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.