De leukste speelgoed hijskranen


Dit keer kijken we hier naar de leukste speelgoed hijskranen die er te koop zijn. Het betreft hoge (en minder hoge) speelgoedkranen en kraanwagens.


Onderstaande speelgoed hijskranen zijn te vinden in het overzicht met alle speelgoedkranen. Daar vind je tevens de actuele prijzen.

Dickie Construction Series Mega Kraan

Een leuke speelgoed hijskraan gemaakt van kunststof en metaal die je met een afstandsbediening kunt besturen. Deze speelgoedkraan is er in versies van 100 cm en 120 cm (foto).


Je kan de hijskraan 350 graden ronddraaien, accessoires met de haak ophalen (een legplank en een kuip worden meegeleverd) en naar de juiste plek brengen.

Een leuke speelgoed hijskraan met een lage prijs rond de 20 euro (kijk in het overzicht). Het kunststof is wel wat kwetsbaar.

Bruder Scania Liebherr kraanwagen

Bruder staat bekend om zijn mooie modelauto's. Deze Scania Liebherr kraanwagen is zo'n mooi schaalmodel. Het is een imposante speelgoedauto met een telescopische arm die uitgeschoven kan worden tot een hoogte van wel 1,3 meter.


Zoals we van Bruder gewend zijn is dit een heel degelijke speelgoed kraanwagen die tegen een stootje kan. Hij staat heel stabiel dankzij een tegengewicht en kan ook met zand worden gevuld. Kinderen zijn uren zoet met takelen en draaien.


Siku Liebherr verrijdbare kraan

Ook Siku heeft een mooie speelgoedkraan in het assortiment. Dit is een speelgoed hijskraan die verrijdbaar is. Dit speelgoed voor kinderen van 5 tot 14 jaar is een topper onder hijskranen met zeven assen op rubberbanden en een cabine die 360 graden kan draaien. De kraanarm kun je telescopisch verlengen.


De kwaliteit van deze speelgoed hijskraan is erg hoog. Ondanks de vele te bewegen onderdelen is deze niet kwetsbaar. Bovendien is deze kraan helemaal op schaal gemaakt. Kijk in het overzicht voor de actuele winkelprijs.

Hape houten kraan

Liever houten speelgoed? Deze speelgoed hijskraan van Hape is helemaal van hout gemaakt. Dat geldt niet alleen voor de speelgoedkraan zelf, maar ook voor de accessoires zoals de pionnen, veiligheidshek en verkeersbord.


Deze houten kraan is stevig en stabiel. De cabine kan open en dicht, de de kraan kan draaien en kantelen, en natuurlijk kun je hijsen. Ook deze houten kraan is hierboven in het overzicht te vinden.

Vigatoys houten hijskraan

Ook Vigatoys heeft een leuke houten speelgoed hijskraan in de collectie. Deze specialist in houten speelgoed staat bekend om zijn verantwoorde houten speelgoed van hoge kwaliteit die voldoen aan de strengste normen qua veiligheid en milieuvriendelijkheid. 

Deze 39 centimeter hoge hijskraan van massief berkenhout is voorzien van een in hoogte verstelbare machinistenkooi en een te takelen hijspallet.

Kijk in het overzicht voor alle specificaties en prijzen van deze speelgoed hijskranen en voor nog veel meer leuke speelgoedkranen.

Zie ook: Speelgoed schaalmodellen
Foto bovenaan: BruderOnderwerpen:
Speelgoed kraan, speelgoedkranen, speelgoed hijskraan, speelgoed kranen, hijskranen speelgoed.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.