De beste knikkerbanen

Knikkerbaan aanbiedingen en tips en informatie over de beste knikkerbanen en de beste knikkerbaan merken.


Een knikkerbaan is leuk speelgoed dat vooral jongens aanspreekt. Het ontwerpen en bouwen van een knikkerbaan maakt goede knikkerbanen tot uitdagend speelgoed.

Een knikkerbaan behoort tot het leukste constructiespeelgoed. Leef je creatief uit en maak spectaculaire knikkerbanen. Hier vind je de leukste merken knikkerbanen. Aanraders als je een goede knikkerbaan zoekt.

Keuzehulp met aanbiedingen alle knikkerbanen


Maar eerst kijken we naar een overzicht van aanbiedingen van alle knikkerbanen, met een keuzehulp om uit al deze knikkerbanen (meer dan 600!) jouw beste knikkerbaan te zoeken. Geef al je voorkeuren op en alleen de voor jou beste knikkerbanen blijven over.


Dit zijn de beste knikkerbaan merken:

Haba houten knikkerbanen

Haba is het merk dat toonaangevend is in houten knikkerbanen. Haba biedt een enorme hoeveelheid knikkerbanen en onderdelen en accessoires voor bij die knikkerbanen. 

Je kunt met de Haba knikkerbaan onderdelen een heel eenvoudige houten knikkerbaan maken, maar ook complexe bouwwerken met wissels, molens, springschansen slingerbanen en andere effecten.


Haba knikkerbanen

Haba knikkerbaan


Haba knikkerbanen zijn gemaakt van beukenhout dat met verf op waterbasis is gekleurd. Alles aan dit houten speelgoed straalt kwaliteit uit.


Quercetti knikkerbanen

Quercetti knikkerbanen zijn mooie sets met veel onderdelen waarmee behoorlijk complexe knikkerbanen kunnen worden gemaakt. Knikkerbanen met een doolhof trechters, spiralen, liften en tunnels. Er kunnen banen uit het boekje worden gemaakt, maar kinderen kunnen zich ook creatief uitleven.


Quercetti knikkerbanen

Quercetti knikkerbaan


Er zijn diverse pakketten waarbij de ene set complexere onderdelen kan bevatten dan de andere set. Er zijn dan ook knikkerbanen voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook wat meer ingewikkelde knikkerbanen voor kinderen vanaf 8 jaar (en diverse pakketten daar tussenin). 

De onderdelen van de verschillende pakketten zijn wel allemaal aan elkaar te koppelen.


Ravensburger GraviTrax

GraviTrax is een moderne versie van de knikkerbaan. Geen houten baan met een kogeltje, maar een high-speed kunststof baan met spectaculaire effecten en baanstukken waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetisme, zwaartekracht en kinetica.

GraviTrax knikkerbanen

Het eindresultaat is een soort mix van een knikkerbaan en een flipperkast. Ravenburger GraviTrax was eerder genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.


Hubelino knikkerbanen

Evenals Ravensburger kleedt Hubelino de knikkerbaan in een modern jasje. Hubelino doet dat echter op een heel andere manier. Een Hubelino knikkerbaan is een mix van een knikkerbaan en bouwsteentjes. Je kunt er bijvoorbeeld je Lego / Duplo op vastklikken.


Hubelino knikkerbanen

Hubelino knikkerbaan


Dit betekent dat je met Hubelino bouwwerken kunt maken die verder gaan dan alleen een knikkerbaan. Je kunt bijvoorbeeld je knikkerbaan verwerken in een groot gebouw of een fabriek.


Meer leuke knikkerbanen

En zo zijn er nog veel meer mooie knikkerbanen te koop. Bijvoorbeeld van merken als BoomTrix, BigJigs, Knex, Eichhorn en Vtech. 

Knikkerbaan basisset en uitbreidingen

De basis
De beste fabrikanten van knikkerbanen hebben één of meerdere startpakketten in hun assortiment. Met zo'n basisset heb je alle onderdelen om je eerste knikkerbaan te maken. Een instructieboekje geeft enkele voorbeelden, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan het ontwerpen slaan. 

Let er bij het kiezen van een knikkerbaan startset op dat het startpakket lekker veel onderdelen bevat zodat je meerdere banen kunt maken zonder dat je uitbreidingspakketten hoeft aan te schaffen.

Knikkerbanen kunnen kort en compact zijn, maar je kunt ook enorme bouwwerken maken. Eventueel met een automatische lift. sommige knikkerbanen koop je in een doos met honderden onderdelen, en je kunt ze natuurlijk oneindig uitbreiden. Je hebt houten knikkerbanen en kunststof knikkerbanen.

Haba knikkerbaan hout
Haba knikkerbaan hout (basis pakket)


Knikkerbaan uitbreidingspakketten
Voor dat zelf ontwerpen van knikkerbanen bieden de beste knikkerbaan fabrikanten tal van uitbreidingspakketten aan. Pakketten met rechte stukken, hoekbochten, rechthoeken, kolommen, deuren, kubussen en veel meer onderdelen voor een knikkerbaan. Alles dat je nodig hebt voor het maken van je ideale knikkerbanen.

Met een uitbreidingspakket worden je knikkerbanen steeds langer, complexer en voorzien van leuke snufjes.

Voorbeelden van uitbreidingen op een knikkerbaan zijn een brug en een swingarm (een draaiende arm die de knikker naar een ander baandeel brengt). Maar ook een gemotoriseerde lift die er voor kan zorgen dat je knikker weer naar het startpunt wordt gebracht zodat deze oneindig kan blijven rollen.

En zo zijn er nog veel meer leuke snufjes voor de knikkerbaan, zoals een halfpipe, een klanktrap (waarbij de knikker muziek maakt als hij van trede naar trede springt), een looping, een spiraal, versnellingen en remstukken en veel meer. 


Alle leuke en goede knikkerbanen zijn te vinden bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van knikkerbanen.
Foto bovenaan: Haba knikkerbaan

Samenvatting:
Hierboven vind je informatie over de leukste knikkerbanen en we hebben een overzicht met aanbiedingen van alle knikkerbanen waaruit je makkelijk de voor jou beste knikkerbaan kunt selecteren. Of je nu een stevige knikkerbaan voor een peuter of kleuter, een uitgebreide complexe knikkerbaan, een houten knikkebaan of een plastic knikkerbaan zoekt, hier staan alle goede knikkerbanen. Ook hebben we de beste knikkerbaan fabrikanten zoals Haba, Gravitrax, Quercetti en Hubelino.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.