Leuke behendigheidsspellen

De leukste behendigheidsspellen (met aanbieding). Kijk hier voor een leuk behendigheidsspel voor kinderen of een goed behendigheidsspel voor volwassenen.

Spel behendigheid Tumball

Behendigheidsspellen zijn altijd bijzonder leuk om te spelen. Een goed behendigheidsspel is uitdagend, en een bron van hilariteit. Hier hebben we de leukste behendigheid spellen voor je verzameld.

Aanbiedingen alle behendigheidsspellen

Hieronder hebben we een overzicht met leuke behendigheidsspellen en behendigheidsspelletjes. Al deze spellen (plus nog ruim 1.000 andere behendigheid spellen!) zijn bij de aanbiedingen te vinden.


De Toren van Pisa

Ook de Toren van Pisa is een bekend spel waarbij het om behendigheid gaat. Het mag bekend zijn, de Toren van Pisa staat een beetje scheef. En in dit behendigheidsspel blijkt dat best gevaarlijk als er teveel toeristen de toren beklimmen. Iedere toerist kan er één te veel zijn, vooral als deze op het verkeerde plekje gaat staan en de boel uit evenwicht raakt.

Durf jij er nog een toerist op te plaatsen zonder dat de toren kantelt? Want als jij het poppetje plaatst dat de toren doet vallen ben je de Sjaak.


Toren van Pisa spel


Toren van Pisa is zo'n spel dat je blijft spelen. En keer op keer is het weer leuk. Dit eenvoudige behendigheidsspelletje is zowel uitdagend voor een kind als voor volwassenen. 

Oordeel Toren van Pisa

+ Spannend om te spelen.
+ Goed voor de fijne motoriek van kinderen.
+ Korte speeltijd, dus je kunt even een spelletje tussendoor spelen.
+ Verslavend.
-  Verslavend.

Stef Stuntpiloot

Stef is stuntpiloot, hij stuitert, stunt en duikt. En dat tot schrik van je kippen. Met de draai-arm kun je Stef van richting doen veranderen en zo je kipjes beschermen. Maar je kunt ook de kippen van je tegenstander(s) uitschakelen. Kipvriendelijk? Nee. Leuk? Ja!

Een gebrek aan originaliteit kan de makers van Stef Stuntpiloot niet verweten worden

Stef Stuntpiloot spel

Je moet zorgen dat Stef zijn vliegtuig niet tussen je kippen beland, maar je bent dan ook wel weer zo gemeen dat je Stef Stuntpiloot richting de kippen van je tegenstander stuurt. De speler die aan het eind van het spel de minste kippen naar de poelier moet brengen is winnaar.

Dit spel van Hasbro is een een leuke combinatie van snelheid, behendigheid en strategie. Je kunt Stef Stuntpiloot met maximaal vier personen spelen. Ook leuk voor feestjes!

Van deze en alle andere genoemde behendigheidsspellen vind je de prijs in het bovenaan genoemde overzicht.

Oordeel Stef Stuntpiloot

+ Grappig spel.
+ Je blijft Stef Stuntpiloot spelen.
+ Leuk en grappig ontwerp.
- Batterijen nodig maar niet inbegrepen.
- Niet door meer dan vier spelers tegelijk te spelen.

Mr Bucket spel

Een leuk behendigheidsspel met Mijnheer Emmer dat altijd voor hilariteit zorgt. Mr Bucket is gevuld met ballen die hij met zijn bolle wangen uitblaast. Aan de kinderen de taak om deze ballen met een schepje op te vangen. En dat valt helemaal niet mee!

Mr Bucket spel


Wie als eerste drie ballen heeft opgeschept en terug in de emmer heeft gedaan is winnaar. Het Mr Bucket spel is gericht op kinderen van 3 tot 8 jaar, je speelt het behendigheid spel met twee, drie of vier personen.

Natuurlijk vind je ook Mr Bucket van Jumbo goedkoop in het behendigheidsspel aanbieding overzicht bovenaan.

Oordeel Mr Bucket spel

+ Goed spel om reactievermogen te trainen.
+ Leuk en vermakelijk spel. Verveeld niet snel.
- Voor een klein kind gaat het soms wel erg snel.
- Je hebt wel ruimte nodig om dit spel goed te spelen.

Candy Grabber

De grijpmachine is HET behendigheidsspel van de kermis. Met de Candy Grabber snoep grijpmachine speel je dat behendigheidsspel van de kermis ook thuis. Je kunt de Candy Grabber (zoals de naam al aangeeft) vullen met snoep, maar ook met (meegeleverde) muntjes, echt geld of iets anders. Zorg er alleen voor dat dit niet te zwaar is.

Het spel wordt begeleid door een leuk / irritant muziekje.

Grijpmachine spel

Oordeel Candy Grabber

+ Goed oefenen en je trekt zo de kermis leeg.
+ Leuk en herkenbaar spel.
+ Leuk en uitdagend voor jong en oud.
+ Het geluid kan zachter.
+ Stuk goedkoper dan de kermis.
- Het geluid kan niet uit.
- Niet alles laat zich pakken. Alles moet je dus wel eerst proberen.

Dokter Bibber

De moeder van alle elektronische behendigheidsspellen. Wie kent het niet, Dokter Bibber, het zenuwslopende gezelschapsspel waarbij je met vaste hand operaties moet uitvoeren.

Dr Bibber spel


Met een pincet voer je operaties uit. Die operaties zelf zijn niet lastig, maar het is wel de bedoeling dat je patiënt het overleefd. En dat maakt dit behendigheidsspel een stuk lastiger.

Het spel Dokter Bibber is al generaties lang een uitdagend spel voor kinderen en hun ouders. Wie beschikt er over de meest vaste hand en over stalen zenuwen?

Oordeel Dokter Bibber

+ Al generaties lang een populair spel. Een echter klassieker onder de behendigheidsspellen.
+ Geen ingewikkelde spelregels.
- Veel lichaamsdelen zijn vervangen door heel andere voorwerpen waardoor het spel tegenwoordig minder educatief is dan vroeger.
- De onderdelen van het huidige versie van Dokter Bibber zijn ook meer kwetsbaar (plastic).

Jenga Classic

Nog zo'n klassieker onder de behendigheidsspellen. En Jenga is een lastig behendigheidsspel. En in de doos lijkt het Jenga spel zo simpel. In de doos vind je alleen maar 54 hardhouten blokken. Deze stapel je eerst op elkaar (eventueel met de meegeleverde stapelhoes). Dit is het makkelijke gedeelte. Maar dan begint het!

Jenga spel


Om de beurt pak je een blok uit de toren om deze helemaal bovenop te plaatsen. In het begin nog niet zo moeilijk, maar de toren wordt steeds onstabieler, tot hij instort. En als jij dan degene bent die dat laatste blokje er uit haalde ben je de Sjaak.

Een leuk behendigheidsspel voor volwassenen en kinderen dat nooit verveeld en snel tussendoor even gespeeld kan worden. Hoewel,... snel? Haast is bij Jenga niet de beste tactiek.

Kijk bij de aanbiedingen van alle behendigheidsspellen bovenaan om Jenga goedkoop te kopen.

Oordeel Jenga spel

+ Een eenvoudig maar heel leuk spel.
+ Ook leuk voor tiener een volwassenen.
+ Je kan het blijven spelen, verveeld nooit.
- Je moet de Jenga toren na ieder spel weer opbouwen.

Kubb

Kubb is het oudste behendigheidsspel in dit overzicht. De vikingen speelden het al als ze klaar waren met roven en plunderen. Technische hoogstandjes komen er dan ook niet aan te pas. Het is de bedoeling om houten kubbs omver te gooien door er een stok tegen aan te gooien. 

Een soort viking-bowling dus. Maar het spel heeft ook veel weg van jeu de boule en ook van hoefijzer werpen, maar dan een spel hoefijzer werpen zonder hoefijzer.

Kubb spel

Oordeel Kubb

+ Gezond buiten spelen.
+ Voel jezelf een viking.
+ Niet duur.
+ Eenvoudige variant op hoefijzer werpen.
-  Moeilijk voor kinderen onder de 8 jaar.

Pop Up Piraat

Heb je er altijd al van gedroomd om als een Hans Klok zwaarden in een kist of ton te prikken. Dit is je kans! Pop Up Piraat is dan wat voor je. Jij mag veilig prikken, maar de piraat heeft een slechtere baan. Die zit in de ton.

Pop Up Piraat spel

Beurtelings prikken de spelers in het gat en het is het doel om dat goed te doen om de piraat te sparen. Als deze het niet meer trekt springt hij uit de ton en heb jij dit behendigheidsspel verloren.

Oordeel Pop Up Piraat

+ Leuk prijsje.
+ Grappig spel.
+ Spannend behendigheidsspel voor een (klein) kind.
+ Leuk voor kinderen van 4 tot 11 jaar.
- Meer geluk dan behendigheid.

Fishing Hero hengelspel

Vissen kan gewoon binnen aan tafel, met het hengelspel Fishing Hero van Johntoy. Een heel bekend behendigheidsspel. Op een draaiend plateau zwemmen 21 kleurrijke vissen. Kun jij ze vangen met je hengeltje?

Fishing Hero visspel / hengelspel


Er worden vier hengels meegeleverd, dus met zoveel spelers kun je een virtuele viswedstrijd houden. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en blijft daarna leuk. Zelfs voor volwassenen. Ook de prijs is aantrekkelijk. Voor dit leuke behendigheidsspel betaal je nog geen 20 euro.

Je vindt dit spel ook in een andere uitvoering onder de naam Let's Go Fishing. Kijk bij bovenstaande aanbiedingen voor alle informatie en de prijs.

Oordeel Fishing Hero hengelspel

+ Goedkoop in aanschaf
+ Leuk om samen met jonge kinderen te spelen
-  Motor best lawaaierig
-  Kan best frustrerend zijn als het niet lukt :-)

ValliBalli / Tumball spel


Dit behendigheidsspel kom je onder twee namen tegen. Het origineel heet Tumball, maar tegenwoordig koop je het spel in Nederland onder de naam Valliballi.


Balletjes stapelen met een staafje is best lastig, maar nog moeilijker wordt het als deze ballen in de lucht hangen en door het gewicht van de geplaatste balletjes steeds verder uit elkaar schuiven. Dat is bij het Tumball / Valliballi spel het geval.

Behendigheid spel Tumball


Doel van het spel is om je voorraad ballen kwijt te raken, maar gevallen ballen worden aan je voorraad toegevoegd. Een vaste hand en stalen zenuwen zijn welkom bij dit lastige behendigheidsspel.

Of je een kind of een volwassene bent maakt niet uit, dit is een leuk behendigheid spel!

Oordeel ValliBalli /Thumball

+ Leuk behendigheid spel voor kinderen en volwassenen
+ Ook goed te spelen door een kleuter
+ Spel van goede kwaliteit
- Niet meer dan 4 spelers kunnen tegelijk dit spel spelen.

Wobbly Worm ring gooien

Wobbly Worm is een ringgooi spel. Het verschil met normaal ringgooien is echter dat Wobbly hartstikke irritant aan het bewegen is.

Wobbly Worm spel ringgooien


Kleine kinderen zijn dol op dit spel van Spin Master dat nog leuker en uitdagender is dan ringgooien op de kermis.

Oordeel Wobbly Worm

+ Dit behendigheidsspel verveelt kleine kinderen niet snel.
+ Spelenderwijs de motoriek van een kind verbeteren.
+ Vorm van de worm is aan te passen waardoor hij anders gaat bewegen, leuk voor de variatie.
- Spel is wel kwetsbaar.


Kijk voor de prijzen en meer informatie van deze behendigheid spellen en andere leuke spellen waarbij behendigheid komt kijken bij het bovenstaand overzicht met aanbiedingen van alle behendigheidsspellen.


Samenvatting:
Op zoek naar een leuk behendigheidsspel. Hier vind je een hele reeks leuke behendigheidspellen (en in het bovengenoemde overzicht nog veel meer van deze spellen waar het draait om behendigheid). Bij deze gaat het niet geluk om behendigheid zoals het bewaren van evenwicht, snelheid en reactievermogen. Je vindt hier de beste behendigheidsspellen voor alle leeftijden.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.