Leuke behendigheidsspellen


Je hebt denkspellen, kennisspellen, maar ook behendigheidsspellen. Twister, Dokter Bibber, Jenga, Tumble Pizza en het Hengelspel zijn bekende voorbeelden van een behendigheidsspel. Maar we hebben hier als tip nog vijf minder bekende leuke behendigheidsspellen.


>>> TIP: Hier kun je al deze behendigheidsspellen (en meer) voordelig kopen.

De Toren van Pisa

Een wankel spel. De toren van Pisa staat zoals je weet een beetje scheef. En als er dan te veel toeristen op gaan staan wordt het wel erg link. Iedere toerist kan er één te veel zijn, vooral als deze op het verkeerde plekje gaat staan en de boel uit evenwicht raakt.Aan jou om er voor te zorgen dat dit niet gebeurd. Want als jij het poppetje plaatst dat de toren doet vallen ben je de Sjaak.

Oordeel Toren van Pisa

+ Spannend om te spelen
+ Goed voor de fijne motoriek van kinderen
+ Korte speeltijd, dus je kunt even een spelletje tussendoor spelen
+ Verslavend
-  Verslavend

Stef Stuntpiloot

Je bent kippenboer en je beschermt je kippen tegen een doldrieste stuntpiloot. Een gebrek aan originaliteit kan de makers van Stef Stuntpiloot niet verweten worden.


Je moet zorgen dat Stef zijn vliegtuig niet tussen je kippen beland, maar je bent dan ook wel weer zo gemeen dat je Stef Stuntpiloot richting de kippen van je tegenstander stuurt. De speler die aan het eind van het spel de minste kippen naar de poelier moet brengen is winnaar.

Oordeel Stef Stuntpiloot

+ Grappig spel
+ Je blijft het spelen
+ Leuk en grappig ontwerp
- Batterijen nodig maar niet inbegrepen
- Niet door meer dan vier spelers tegelijk te spelen

Candy Grabber

De grijpmachine is HET behendigheidsspel van de kermis. Met de Candy Grabber snoep grijpmachine speel je dat behendigheidsspel ook thuis. Je kunt de Candy Grabber (zoals de naam al aangeeft) vullen met snoep, maar ook met (meegeleverde) muntjes, echt geld of iets anders. Zorg er alleen voor dat dit niet te zwaar is.

Het spel wordt begeleid door een leuk / irritant muziekje.

Oordeel Candy Grabber

+ Goed oefenen en je trekt zo de kermis leeg
+ Leuk en herkenbaar spel
+ Leuk en uitdagend voor jong en oud
+ Het geluid kan zachter
- Het geluid kan niet uit
- Niet alles laat zich pakken. Alles moet je dus wel eerst proberen

Kubb

Kubb is het oudste behendigheidsspel in dit overzicht. De vikingen speelden het al als ze klaar waren met roven en plunderen. Technische hoogstandjes komen er dan ook niet aan te pas. Het is de bedoeling om houten kubbs omver te gooien door er een stok tegen aan te gooien. Een soort viking-bowling dus. Maar het spel heeft ook veel weg van jeu de boule en van hoefijzer werpen, maar dan zonder hoefijzer.

Oordeel Kubb

+ Gezond buiten spelen
+ Voel jezelf een viking
+ Niet duur
-  Moeilijk voor kinderen onder de 8 jaar

Pop Up Piraat

Heb je er altijd al van gedroomd om als een Hans Klok zwaarden in een kist of ton te prikken. Dit is je kans! Pop Up Piraat is dan wat voor je. Jij mag veilig prikken, maar de piraat heeft een slechtere baan. Die zit in de ton.


Beurtelings prikken de spelers in het gat en het is het doel om dat goed te doen om de piraat te sparen. Als deze het niet meer trekt springt hij uit de ton en heb jij dit behendigheidsspel verloren.

Oordeel Pop Up Piraat

+ Leuk prijsje
+ Grappig spel
+ Spannend voor (kleine) kinderen
+ Leuk voor kinderen van 4 tot 11 jaar
- Meer geluk dan behendigheid

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht voor al deze spellen tegen een lage prijs. Je vindt daar nog veel meer leuke behendigheidsspellen.


Onderwerpen:
Behendigheidsspel, behendigheid trainen kinderen, behendigheid kinderen trainen, behendigheidsspellen, behendigheid spel, spellen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.