Speelgoed tips: Treinbanen

Er zijn prachtige speelgoed treinbanen te koop. Kijk hier voor de leukste treinbanen (met aanbiedingen) en de beste treinbaan onderdelen.

Een treinbaan is leuk speelgoed voor alle leeftijden. Peuters en kleuters vermaken zich met houten treinbanen en Thomas de Trein, voor tieners en volwassenen zijn er de waarheidsgetrouwe miniatuur-spoorbanen van Marklin, Fleischmann en Piko.

treinbanen

En ook voor de leeftijden daar tussenin zijn er heel leuke treinbanen te koop.


Meer dan 1.000 treinbanen!

Kijk maar eens bij het overzicht alle treinbanen voor meer dan 1.000 miniatuur spoorbanen, speelgoedtreinen, treinen op schaal en treinbaan onderdelen.

Speelgoed treinbanen

Treinbanen kun je indelen in treinbanen voor kleine kinderen, echt speelgoed, en miniatuur treinbanen waarvan alles helemaal op schaal is nagemaakt.

Speelgoed trein baan

Speelgoed treinbanen van hout

De speelgoed treinbanen zijn meestal van hout gemaakt. Wat handig is, is dat de houten banen, lokomotieven en wagons van het ene merk meestal passen op de houten treinbanen van een ander merk. 

Zo verzamelen kinderen in de loop der tijd een treinbaan die ze steeds groter kunnen maken. Met meerdere lokomotieven en naast treinrails ook leuke bijpassende accessoires voor langs de baan zoals dieren, huisjes en bomen. Allemaal van hout.

Treinbaan speelgoed

De belangrijkste merken voor dit soort houten speelgoedtreinen zijn Fisher-Price, Brio en Eichhorn.Voor de allerkleinsten is er een Woezel & Pip houten treinbaan en heel leuk is de uitgebreide serie Thomas de Trein treinspeelgoed dat door Fisher-Price wordt gemaakt.


Miniatuur spoorbanen

Nauwelijks nog speelgoed kun je de miniatuur spoorbanen noemen. Deze treinen, die helemaal op schaal zijn nagemaakt. worden meestal door volwassenen gekocht. Marklin en Fleischmann zijn de belangrijkste merken voor deze miniatuur treinen en miniatuur treinbanen gevolgd door merken als Piko en Roco.

Speelgoed treinbanen

Deze miniatuur treinbanen staan meestal niet op zichzelf maar maken deel uit van een hele opstelling met andere miniaturen en nagemaakte gebouwen en landschappen.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht alle treinbanen voor alle leuke spoorbanen, treinen en accessoires tegen een lage prijs.

Tips: Meer tips speelgoed treinen en treinbanen


Onderwerp:
Een treinbaan is leuk speelgoed, voor kinderen maar ook voor volwassen, Je hebt treinbanen in vele soorten, van houten treinbanen voor een peuter of kleuter, tot miniatuur treinbanen die ook volwassenen leuk vinden. Hierboven vind je aanbiedingen van alle soorten treinen, treinbanen en treinbaan onderdelen. Bij de andere tips speelgoed treinen en speelgoed treinbaan vind je meer informatie en tips over de speelgoedtrein, speelgoed treinbaan en miniatuur spoorbanen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.