Twickto constructiespeelgoed

Twickto is nieuw constructiespeelgoed.  Het kan beschreven worden als een mix van Lego en Meccano. Het speelgoed bestaat uit vierkante blokjes en ronde koppelstukken. Met een draai zijn deze Twickto onderdelen aan elkaar te bevestigen.


Met dit Twickto speelgoed is alles te maken. Vooral voertuigen zijn favoriet. Er zijn bouwdozen voor auto's, vliegtuigen, helikopters, hijskranen en landbouwvoertuigen, maar ook voor bruggen en gebouwen.

Bij iedere bouwdoos worden bouwtekeningen meegeleverd van bouwwerken die je met die doos kunt maken. Maar je kunt ook zelf een bouwwerk bedenken en met Twickto bouwen.

>>> Kijk hier voor alle Twickto bouwdozen

De naam Twickto is een samenvoeging van de termen twist (draaien) en click (klikken).
Twickto is bedacht door Robin de Wilde uit het Overijsselse Lutten. Zijn zoon Gert-Jan de Wilde bracht het speelgoed 22 jaar later, in 2017, op 26 jarige leeftijd op de markt. Op het bouwspeelgoed te perfectioneren werd zelfs een kinderpsycholoog in de arm genomen. En kinderen op de lokale basisschool mochten met de prototypes spelen.


Aan de hand hiervan werden de blokken wat steviger gemaakt, en er werd gekozen voor bouwdozen waarin als zodanig goed herkenbare kunnen voertuigen konden worden gemaakt. Voor het makkelijk weer uit elkaar halen van de bouwwerken werd een stuk gereedschap, de TwickTool, bedacht.


Al het Twickto speelgoed wordt in Son gemaakt. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer variatie in de onderdelen komt, met bijvoorbeeld tandwieltjes en lampjes.

Kijk bij de bovenstaande link voor alle Twickto bouwdozen en hun prijzen.Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed
Foto's: Twickto
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.