Goedkope drones en dure drones. Het verschil.


Je hebt hele goedkope drones (voor een paar tientjes) en heel dure drones (van meer dan 1.000 euro). Wat is het verschil?

  • De camera. Een goedkope drone heeft een goedkope simpele camera zoals in een eenvoudige smartphone. Een dure drone heeft er soms een dure camera onder hangen, die video's in de hoge Ultra HD kwaliteit maakt en foto's met een resolutie van ver boven de 10 megapixel. Met zo'n professionele drone kun je zodoende heel scherpe luchtopnames maken waarop je later heel goed kunt inzoomen.
  • De accu. Alles met een goede accu is heel duur, want een accu is een duur onderdeel. Professionele drones zijn vaak veel groter en dus ook zwaarder dan goedkope drones, maar toch kun je er veel langer achtereen mee vliegen. Simpelweg omdat de kwaliteit van de accu veel hoger is.
  • Het materiaal. Goedkope drones zijn van plastic. Professionele drones worden vaak gemaakt van veel duurdere materialen zoals koolstof. Dit materiaal is niet alleen lichter maar ook veel sterker.
  • Veiligheid voor de drone zelf. Je peperdure drone wil je niet kwijt, daarom wordt zo'n drone vaak beschermt door sensoren en andere voorzieningen om de droog veilig huiswaards te laten keren en in de lucht te houden.
Ben je een beginnende dronepiloot? Ga dan niet meteen voor een drone van meer dan 1.000 euro maar koop een goedkope drone om de besturing onder de knie te krijgen. Een goedkope drone is een goede les-drone.

Kijk bij de drone top 5 voor de beste drones van dit moment (duur en goedkoop).

Zie ook: Meer drone tips

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.