Walkie talkie. Voor speelgoed en voor professioneel gebruik

De walkie talkie is al vele jaren populair speelgoed. Je kan er politie-agent mee spelen, bewaker, soldaat of geheim agent, maar de walkie-talkie kun je ook gebruiken om er op afstand mee te kletsen met je vriendjes of vriendinnetjes.


Walkie talkies zijn tegenwoordig al te koop onder de tien euro voor een set van twee. Maar er zijn ook sets van vele tientjes. Waarin zit het verschil?

Het grote verschil zit hem bij een walkie talkie in de geluidskwaliteit, de ontvangst en de storingsgevoeligheid. Toch kun je met een heel goedkoop setje al zo'n 80 meter overbruggen. Leuk als speelgoed. Maar wil je de walkie talkie serieus gebruiken? Geef dan 3 a 4 tientjes voor een set uit, dan overbrug je vele kilometers.

Kijk bij de aanbiedingen van walkie talkies voor goede walkie talkies tegen heel lage prijzen. Veel van deze walkie talkies worden geleverd door de Walkietalkiestore van CoolBlue. Deze walkie talkies zijn goed, goedkoop en worden bovendien gratis bij je thuisbezorgd.

Informatie walkie talkie / portofoon

De walkie talkie (of in beter Nederlands de portofoon). Met een portofoon kun je praten met één of meerdere personen die dezelfde radiofrequentie als jij gebruikt. Daarbij kan maar één persoon tegelijk praten. Dit doe je door een knop in te drukken. Op het moment dat jij die knop indrukt hoor je de ander niet meer. De andere(n) kan/kunnen namelijk niet zenden. Dit éénrichtingsverkeer wordt half-duplex genoemd.

De eerste portofoons werden vlak voor de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen. De eerste portofoon die walkie talkie werd genoemd was de Motorola SCR-300 (1940). Deze zware walkie talkie moest nog op de rug meegetild worden. Het spreken ging via een telefoonhoorn. Later kwam Motorola met de beter te hanteren Motorola SCR-536 AM-radio,  de handie-talkie.

Zie ook: Meer elektronisch speelgoed

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.