Meccano speelgoed

Lego, Duplo en Knex zijn het meest bekende constructiespeelgoed van dit moment. Maar al lang voor dit speelgoed op de markt kwam was er Meccano. En Meccano speelgoed bestaat nog steeds.


En het Meccano constructiespeelgoed is helemaal met zijn tijd meegegaan. Maar het basisprincipe is nog steeds hetzelfde. Meccano speelgoed zet je met boutjes en moertjes in elkaar. Constructiespeelgoed in zijn meest zuivere vorm!

Wist je dat het eerste Meccano speelgoed al in 1901 werd uitgebracht? In die tijd maakten kinderen er alleen heel andere dingen mee dan nu. Tegenwoordig zijn vliegtuigen, landbouwvoertuigen en auto's favoriet. Allemaal bouwsels waarvan men in 1901 nog nooit gehoord had.

Wil je weten wat er nu allemaal aan Meccano te koop is? Kijk dan bij de aanbiedingen van Meccano. Hier vind je een overzicht van het Meccano speelgoed tegen een lage prijs.

Meccano koop je meestal in bouwdozen waarmee je een bepaald apparaat kunt bouwen. Bijvoorbeeld een vliegtuig of een auto. Er zijn echter ook grote dozen te koop met vele onderdelen waarmee je zelf creatief aan de slag kunt. Of je laat je inspireren door de Meccano bouwtekeningen die meegeleverd worden en ook via internet te downloaden zijn.

RC Meccano

Er komt ook steeds meer radio-bestuurbaar Meccano speelgoed op de markt. Het leuke aan dit RC Meccano is dat je eerst het voertuig in elkaar moet zetten voor je er mee kunt rijden.

Informatie Meccano

De oorspronkelijke naam van Meccano is Mechanics Made Easy. Onder deze naam vroeg de Brit Frank Hornby in 1901 patent aan op het constructiespeelgoed. De naam Meccano werd in 1907 voor het eerst gebruikt.


De bakermat van Meccano staat in Liverpool. Daar werd meer dan 100 jaar geleden het verzinkte montage-speelgoed gemaakt. Sindsdien is er echter veel veranderd. Tegenwoordig staat de Meccano-fabriek in het Franse Calais en sinds het jaar 2000 is het merk eigendom van de Japanse speelgoedfabrikant Nikko.


Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed


Samenvatting:
Meccano speelgoed werd al in 1901 bedacht en bestaat nog steeds. Natuurlijk worden er nu heel andere constructies met dit technische speelgoed gemaakt dan ruim 100 jaar geleden. Met Meccano technisch speelgoed worden vooral auto's, motoren, trucks en andere voertuigen gemaakt, maar ook gebouwen zoals de Eiffeltoren en het Empire State Building en andere constructies.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.