Leerzame en wetenschappelijke tijdschriften voor de jeugd

Hier kijken we naar de beste leerzame en wetenschappelijke tijdschriften voor de jeugd en de mogelijkheid goedkoop (met korting) een abonnement te nemen.

Wetenschappelijke tijdschriften voor de jeugd zijn razend populair. Vroeger had je de KIJK (bestaat nog steeds), maar tegenwoordig zijn er nog veel meer leerzame jeugdtijdschriften die de meest uiteenlopende vragen op een duidelijke en leuke manier beantwoorden.

Zo Zit Dat tijdschrift wetenschappelijk jeugd

Hier geven we een overzicht van de leukste educatieve jeugd tijdschriften. Jeugdbladen die leuk zijn om te lezen (ook voor volwassenen) en waar je veel van opsteekt.


Zo Zit Dat

Zo Zit Dat is een populair wetenschappelijk tijdschrift voor de jeugd dat antwoord geeft op heel veel en heel verschillende vragen. 

Zo Zit Dat richt zich daarbij op kinderen van 9 tot 15 jaar, maar het populair wetenschappelijke jeugdblad is ook hele leuk voor volwassenen om te lezen. 

Alle onderwerpen komen aan bod op een leuke manier, en ook de vragen zijn vaak grappig ("waarom is een banaan krom").

De uitgave voor kinderen van het bekende tijdschrift Quest. Quest Junior is gericht op nieuwsgierige meisjes en jongens van 7 tot 13 jaar. 

Evenals bij de "grote" Quest komen onderwerpen over wetenschap, natuur, het menselijk lichaam, psychologie, geschiedenis en techniek aan de orde, maar dat met onderwerpen die kinderen interesseren en op een manier beschreven die kinderen goed begrijpen. 

Je vindt in Quest Junior bijvoorbeeld ook strips (waar je wat van opsteekt), bijzondere foto's, doordenkers en grappige wetenswaardigheden.


Wetenschap in Beeld

Wetenschap is fascinerend. Het populair wetenschappelijke maandblad Wetenschap in Beeld informeert kinderen op een leuke manier Met nieuws, quizzen en achtergrondartikelen met gedetailleerde illustraties en prachtige foto’s. 

Wetenschap in Beeld is een geschikt populair wetenschappelijk jeugdblad voor iets oudere kinderen.Digitaal tijdschriften lezen

Readly is een app / website waar je voor nog geen tientje per maand duizenden tijdschriften kunt lezen op je smartphone, tablet, laptop of PC. Meer dan 5.000 titels uit Nederland en het buitenland. 

Hieronder bevinden zich ook educatieve tijdschriften voor de jeugd zoals Quest Junior, Quest, Wetenschap in Beeld en veel gespecialiseerde tijdschriften op het gebied van techniek, computers, dieren, wetenschap en veel meer. 

Ook oude uitgaven kun je digitaal lezen waardoor er meer dan 135.000 tijdschriften gelezen kunnen worden.Tip: Kijk hier voor een overzicht van het leukste educatieve speelgoed


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste populair wetenschappelijke tijdschriften voor de jeugd. Op deze leerzame tijdschriften voor kinderen kun je je goedkoop met korting abonneren. Bijvoorbeeld op het Zo Zit Dat tijdschift, op het magazine Wetenschap en Beeld en op het Quest Junior jeugdblad. Maar je kunt je ook digitaal abonneren op Readly en zo digitaal vele educatieve en wetenschappelijke tijdschriften lezen.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.