Waarom houten speelgoed zo populair is

Houten speelgoed is razendpopulair. Zo populair dat er speelgoedwinkels zijn die helemaal gespecialiseerd zijn in houten speelgoed. Zowel in steden als online op internet.


Houten speelgoed is duurder dan plastic speelgoed, maar er staan vele voordelen tegenover die het de moeite waard maken om houten speelgoed aan te schaffen.

Zo wil plastic speelgoed nogal snel kapot gaan. Hout daarentegen kan heel veel hebben, hoewel er ook in houten speelgoed kwaliteitsverschil is kun je rustig stellen dat houten speelgoed vele malen langer meegaat dat het kwetsbare plastic speelgoed.

Tip: Kijk hier voor alle aanbiedingen van alle soorten houten speelgoed verkopen.

Maar er zijn meer voordelen van houten speelgoed ten opzichte van plastic speelgoed. Gevoelsmatig spreekt houten speelgoed mensen veel meer aan.Zo is het natuurlijke houten speelgoed veel warmer dan kunststof (figuurlijk, en ook letterlijk als je het speelgoed in de hand houdt). Het kan als decoratie worden neergezet en doordat het vaak in een kleine oplage gemaakt wordt heeft het speelgoed een zekere exclusiviteit. Houten speelgoed is meestal niet zo gedetailleerd uitgevoerd wat de fantasie van kinderen prikkelt. En ook de geur, het gewicht en het geluid van hout prikkelt hun zintuigen.

Ook is de productie van houten speelgoed veel milieuvriendelijker. Er komen geen schadelijke stoffen bij vrij en er wordt voor het maken van houten speelgoed vaak gemaakt van hout van rubberbomen die niet meer genoeg opleveren. Vroeger werd het hout van deze bomen verbrand, nu maken ze er vaak speelgoed van.

Houten speelgoed is ook op een andere manier duurzaam. Het wordt zelden weggegooid. Houten speelgoed wordt vaak bewaard om later weer door kinderen of kleinkinderen gebruikt te worden. Ook wordt houten speelgoed veel vaker op kleedjesmarkten verkocht of aan een goed doel geschonken dan ander speelgoed.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.