De nieuwe Furby. Hipper en leuker.

Furby is terug! In 1998 was dit vrolijke virtuele huisdier al een grote hit maar verdween daarna min of meer van het toneel. Nu maakt Furby echter een geweldige comeback. Furby is hipper geworden en kent meer mogelijkheden.


De nieuwe Furby werkt bijvoorbeeld samen met een speciale Furby app voor iOS en Android.

Met deze app kun je echt communiceren met Furby. De nieuwste versie van het virtuele huisdier is beschikbaar in 25 kleuren en beschikt over ogen met led-lampjes waarin je zijn stemming kunt aflezen.

Kijk hier voor alle leuke virtuele huisdieren

Furby is een virtueel huisdier met een eigen karakter, dat zich gaandeweg ontwikkelt. Het digitale beestje spreekt zijn eigen taal (Furbisch), maar je kunt hem ook Nederlands leren praten. Furby reageert via sensoren op aanrakingen. Het digitale beestje heeft geen uitknop maar kan wel slapen. Het virtuele huisdier is geschikt voor kinderen, maar ook voor tieners en zelfs volwassenen.

Bekijk de video hieronder voor een demonstratie van de nieuwe Furby.


Wie is Furby?

Furby is bedacht door Tiger Electronics. Het is een knuffeldiertje die veel weg heeft van een uil, maar ook van een vleermuis, een hamster of een kat. De naam is waarschijnlijk afgeleid van fur-ball.

Furby werd voor kerst 1998 op de markt gebracht en groeide in korte tijd uit tot een hype. De eerste versie kostte in Amerika 30 dollar, maar door de schaarste werden er furbies voor honderden euro's verkocht. Mensen waren bereid er urenlang voor in de rij te staan. In het eerste jaar werden er 27 miljoen Furbies verkocht.

Zie ook: Meer speelgoed robots en virtuele huisdieren
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.