Big Jigs houten speelgoed (BigJigs)

Big Jigs (BigJigs) is een fabrikant van speelgoed die heel leuk houten speelgoed maakt. Big Jigs houten speelgoed is kwalitatief heel goed.


Maar kinderen worden vooral aangesproken door het vrolijke uiterlijk en de diverse mogelijkheden van dit houten speelgoed. Big Jigs heeft een brede collectie speelgoed van hout. Hier enkele voorbeelden.

Het meest bekende Big Jigs speelgoed zijn de spoorbanen (BigJigs Rail) en de houten BigJigs puzzels. Maar er is veel meer houten speelgoed van dit merk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan houten poppen, blokkenwagens, houten loopfietsen, muziekdozen, keukentjes en veel meer.

Kijk hier voor aanbiedingen van Big Jigs houten speelgoed


Informatie over BigJigs


Big Jigs (of Bigjigs Toys Ltd zoals de speelgoedfabrikant officieel heet) is in 1985 in Engeland opgericht door twee leraren, het echtpaar Peter en Liz Ireland. Hun doel was het produceren van traditioneel houten speelgoed dat leren leuk zou maken. Dit verklaart meteen de educatieve waarde van veel Big Jigs houten speelgoed. In de begindagen van BigJigs Toys maakte het echtpaar alle speelgoed zelf in hun werkplaats, waar ze onder andere houten puzzels uitsneden. De verkoop vond toen voornamelijk plaats via ambachtelijke beurzen en braderieën.Inmiddels werken ook de twee zonen Ireland voor het bedrijf en is BigJigs Toys uitgegroeid tot één van de belangrijkste en beste fabrikanten van houten speelgoed. Het speelgoed wordt in 35 landen verkocht. In Engeland, België en Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Australië, Zuid-Afrika en de USA. Het Big Jigs assortiment bestaat uit meer dan 1.500 verschillende stukken speelgoed. Allen van goede kwaliteit, want BigJigs maakt alleen verantwoord houten speelgoed.

BigJigs houten speelgoed is niet alleen verantwoord voor de kinderen die er mee spelen, maar ook de productie vindt op een verantwoorde, milieuvriendelijke manier plaats. Al het hout en rubber is afkomstig van beheerde bossen die deel uitmaken van een replenishment programma. De verpakkingen zijn voor minimaal 90% van gerecycled materiaal en zelfs de kantoren werken papierloos en halen hun energie van zonnepanelen.


De kinderen die met Big Jigs speelgoed spelen zal dit alles een zorg zijn. Die zien alleen prachtig houten speelgoed dat hun fantasie prikkelt en waarmee het heerlijk spelen is.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.