Een poppenkast met handpoppen kopen

Een poppenkast met handpoppen is al generaties lang leuk speelgoed. Wie kent Jan Klaassen en Katrijn nou niet? En wie heeft er niet ooit met een poppenkast en poppenkast poppen gespeeld? Met een poppenkast kan een kind al zijn fantasie kwijt.


Een poppenkast is helemaal geen duur speelgoed. Voor nog geen vier tientjes heb je al een prachtige poppenkast met vier handpoppen. Je hebt dan alles om het poppenkastspel te beginnen.

De bekende speelgoedfabrikant Simba Toys brengt deze mooie speelgoed poppenkast op de markt. Deze wordt geleverd met handpoppen van Jan Klaassen, Katrijn, de agent en de krokodil. De afmetingen van de poppenkast bedragen 135 bij 70 centimeter. 

Kijk bij de aanbiedingen van poppenkasten voor de laagste prijs van deze leuke poppenkast (met 4 handpoppen) en andere leuke en goede poppenkasten.

Poppenkast spelen

Poppenkast spelen vindt ieder kind leuk. Nodig pappa, mamma, opa, oma en de andere kinderen van de buurt uit en trakteer ze op een spannend toneelstuk van je poppen. 

Klaas Vaak is weer dom bezig tot ergernis van Katrijn, en om de hoekje loert de Krokodil. Kan de agent redding brengen? Natuurlijk wordt het publiek bij het poppenspel betrokken.

Er zijn heel veel leuke verschillende poppenkastpoppen te koop die kinderen avonturen kunnen laten beleven in de poppenkast. Ook deze poppenkasten zijn er in vele soorten en maten.

Kijk maar:


Jan Klaassen en Katrijn

Jan Klaassen en Katrijn hebben echt geleefd. In de Amsterdamse Jordaan om precies te zijn. In 1686 werden in de Jan Klaassen en Katrijn Pieters in de Nieuwe kerk getrouwd. Jan Klaassen hield niet van werken maar wel van een flinke borrel. Het huishouden van Jan Klaassen en Katrijn was zo'n zooitje dat deze zeventiende eeuwse tokkies door de kerkenraad officieel berispt werd. Jan Klaassen kon er zelf wel om lachen en trok rond met zijn poppenkast waarmee hij boeren en burgers vermaakte. Hij liet zichzelf de hoofdrol spelen in zijn eigen poppenkast.

Hoewel deze geschiedenis door het Amsterdams Gemeentearchief wordt ondersteund is er een tweede lezing die vertelt dat Jan Klaassen in de 80 jarige oorlog een trompetter was in het leger van Prins Frederik Hendrik. Nadat Jan Klaassen het leger verlaten had ging hij met zijn vrouw Katrijn poppenkastvoorstellingen geven. Het lied 'Jan Klaassen de Trompetter' gaat over deze Jan Klaassen die in Andel begraven zou liggen.

Al voor die tijd bestond er al een vergelijkbare held in de poppenkast. Deze had de naam Hans Worst.

In het buitenland kennen ze de poppenkastpop Jan Klaassen ook. In Engeland heten Jan Klaassen en Katrijn Punch and Judy en in Duitsland ken men hem als Junker Stockfisch. In verschillende landen in Oost Europa is de poppenkastspeler bekend als Nasreddin Hodja, Karaghiozis of Karagöz.

Zie ook: Meer poppen speelgoed

Samenvatting:
Kijk hier boven voor de Simba Toys poppenkast met handpoppen en andere leuke en goede poppenkasten. We hebben overzichten van de leukste poppenkasten en leukste poppenkast poppen en laten je kennis maken met de sterren van de poppenkast, Jan Klaassen en Katrijn.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.