Crocket spel: Leuk voor kinderen en volwassenen

Crocket (ook wel crockett of croquet genoemd) is een spel dat je kunt plaatsen in het rijtje waartoe ook jeu de boule en midgetgolf behoren. Het crocket spelis een gezelschapsspel voor buiten dat heel gezellig is om met een groepje te spelen.


Crocket is een spel wat zowel leuk is voor kleine kinderen, tieners als volwassenen. Voor de kleinsten zijn er zelfs speciale crocket-sets. Hier vind je alle informatie over crocket spellen voor zowel kinderen als volwassenen.

Kijk hier voor aanbiedingen van het crocket spel

Het crocket spel doet sterk denken aan mini-golf / midgetgolf. Ook bij crocket leg je een parcours af, maar hierbij is het einddoel een paaltje. Het parcours wordt aangegeven met poortjes waardoor de bal heengespeeld moet worden. Ook zijn er verschillen in de stokken waarmee geslagen wordt. Bij crocket zijn de ballen veel groter dan bij mini-golf (het formaat van jeu de boule ballen) en de stokken zien er uit als een stevige hamer.

Het leuke van crocket is dat de poortjes heel makkelijk te verplaatsen zijn zodat je keer op keer op een ander parcours kunt spelen. Het bouwen van zo'n parcours is al een spel op zich, vooral als je gebruik maakt van de obstakels die de omgeving biedt.

Een ander leuk onderdeel is dat je elkaar behoorlijk dwars kunt zitten bij dit spel. Vooral als je in dezelfde slag door hetzelfde poortje moet. En dat komt heel vaak voor!

Zie ook: Meer sport en spel speelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.