Varianten op het Rummikub spel

Wie kent Rummikub niet? Het is een bijzonder populair bordspel waarbij het aankomt op slimheid en puzzelvaardigheid.

Maar wist je dat er inmiddels een heleboel varianten op dit gezellige spel zijn uitgebracht? Hier een overzicht van enkele leuke Rummikub varianten.


Rummikub Classic / Rummikub Original

Om verwarring met de nieuwe varianten te voorkomen wordt het klassieke Rummikub tegenwoordig Rummicub Original of Classic genoemd. Het is een gezellig bordspel voor de hele familie. Officieel voor 1 tot 4 spelers, maar in de praktijk kun je het ook met meer mensen spelen. Slimheid en strategisch inzicht zijn belangrijk bij Rummikub Classic maar geluk bij het kopen van nieuwe steentjes speelt ook een belangrijke rol.

Rummikub XXL

Deze versie van Rummikub kent extra grote speelstenen en extra grote speelplanken. Deze versie van Rummikub is ideaal voor slechtzienden en ouderen die moeite hebben met de kleinere originele speelstenen.


Rummikub XP

Ook Rummikub XP is een versie die dicht bij het origineel ligt. Alleen kun je Rummikub XP makkelijker met zes personen spelen. Deze versie beschikt namelijk over extra bordjes om de steentjes op te zetten. XP staat voor eXtra Personen.

Rummikub for Kids

Een versie van Rummikub speciaal voor kinderen vanaf vijf jaar. De kleurrijke spelstenen bevatten de dieren olifanten, konijnen, apen en konijnen. Deze hebben dezelfde functie als de kleuren bij Rummikub Original. Je kunt met Rummikub for Kids dus combinaties maken met cijfers of dieren.


Deze versie van Rummikub voor kinderen wordt ook onder de naam My First Rummikub verkocht.

Rummikub Reis Editie

Deze versie is min of meer het tegenovergestelde van Rummikub XXL. Bij de Reis Editie is alles namelijk juist kleiner. Deze versie van Rummikub is dus makkelijk mee te nemen.

Kijk voor meer informatie en prijzen van deze Rummikub spellen bij de eerder genoemde aanbiedingen. Daar vind je ook nog andere Rummukub spellen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.