Varianten op het Cluedo spel

Wie heeft Dr Black (Dr Swart) vermoord? Met welk wapen en in welke kamer? Cluedo is een gezelschapsspel dat iedereen wel kent, of waar men op zijn minst wel eens van gehoord heeft.


Cluedo is een bordspel dat al kort na de Tweede Wereldoorlog het levenslicht zag. Het klassieke Cluedo is nog steeds te koop, maar er zijn ook moderne varianten te koop.

In de loop der jaren zijn er speciale edities van Cluedo uitgebracht die zich bijvoorbeeld niet in het bekende landhuis afspelen maar op een andere locaties en/of die andere personages kennen. Ook zijn er versies zoals Cluedo: Discover the Secrets waarin een honkbalknuppel, een bijl en een zware trofee aan de mogelijke moordwapens zijn toegevoegd. Ook zijn bij sommige versies de spelregels aangepast.Cluedo


Nieuwe versies komen, nieuwe versies gaan, maar het originele Cluedo blijft altijd bestaan. Sterker nog, het klassieke Cluedo is nog steeds de verkooptopper. Cluedo is te spelen door volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

Cluedo Refresh

Toch heeft fabrikant Hasbro Cluedo wat vernieuwd met nieuwe wapens en nieuwe locaties. Deze iets gemoderniseerde versie wordt Cluedo Refresh genoemd.

Cluedo Reiseditie

Het originele Cluedo bordspel leent zich er niet zo voor om mee op reis te nemen. Daarom heeft Hasbro een veel compactere reisversie uitgebracht. Deze Cluedo reiseditie is veel kleiner.

Cluedo Suspect kaartspel

Het Cluedo kaartspel leent zich er ook uitstekend voor om op reis mee te nemen. Door het ontbreken van een spelbord kun je het ook beter buiten of in een auto of trein spelen.


Cluedo Geheim Agent (Secrets & Spies)

Cluedo Geheim Agent is een spel dat behoorlijk van het originele Cluedo afwijkt. Je gaat in Cluedo Geheim Agent undercover als geheim agent en krijgt missies opgedragen die je dient te voltooien. Daarbij moet je in contact treden met andere geheime agenten. Een UV spionagelamp helpt je bij het decoderen van geheime boodschappen.

 

Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen voor meer informatie over deze (en andere) Cluedo spellen, en de laagste prijzen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.