Aanbiedingen Cluedo versies en varianten

Wie heeft Dr Black (Dr Swart) vermoord? Met welk wapen en in welke kamer? Cluedo is een gezelschapsspel dat iedereen wel kent, of waar men op zijn minst wel eens van gehoord heeft.

Cluedo spel. Aanbiedingen Cluedo spellen

Cluedo is een bordspel dat al kort na de Tweede Wereldoorlog het levenslicht zag. Het klassieke Cluedo is nog steeds te koop, maar er zijn ook moderne Cluedo varianten en nieuwe versies van het Cluedo spel te koop. Hier vind je aanbiedingen van alle Cluedo versies en informatie over de verschillende Cluedo varianten.

Aanbiedingen alle Cluedo spellen

In de loop der jaren zijn er speciale edities van Cluedo uitgebracht die zich bijvoorbeeld niet in het bekende landhuis afspelen maar op een andere locaties en/of die andere personages kennen. 

Hieronder vind je een overzicht van verschillende Cluedo spellen en hebben we aanbiedingen van ieder Cluedo spel.


Cluedo bordspel (origineel)

Nieuwe versies komen, nieuwe versies gaan, maar het originele Cluedo blijft altijd bestaan. Sterker nog, het klassieke Cluedo is nog steeds de verkooptopper. Cluedo is te spelen door volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.
 
Cluedo spel kopen


Cluedo Junior

Voor een kind is Cluedo best een ingewikkeld spel. Daarom heeft Hasbro ook een kinder Cluedo uitgebracht. Cluedo Junior is Cluedo voor kinderen. Al geschikt voor een kind vanaf 5 jaar.

Deze kinder Cluedo is makkelijker om te spelen, met minder ingewikkelde Cluedo spelregels. De opzet is ook totaal anders. De dader is hier geen moordenaar (want: te eng voor kinderen), maar iemand die het speelgoed kapot heeft gemaakt. Wat dat Professor Pimpel, Rosa Roodhart, Mevrouw Blaauw van Draet of één van de andere Cluedo personages? Het is aan de kinder detective om dat uit te vinden.

Deze Cluedo voor kinderen vind je bij de bovenstaande Cluedo aanbiedingen.

Cluedo Reiseditie

Het originele Cluedo bordspel leent zich er niet zo voor om mee op reis te nemen. Daarom heeft Hasbro een veel compactere reisversie uitgebracht. Deze Cluedo reiseditie is veel kleiner zodat deze makkelijk in de koffer of bagage past als je op vakantie gaat. 

Het Cluedo reisspel is vergelijkbaar met de originele Cluedo, maar goedkoper om te kopen. Kijk maar bij bovenstaande aanbiedingen.

Cluedo kaartspel

Het Cluedo kaartspel is ook een uitstekend Cluedo spel om op reis mee te nemen. Door het ontbreken van een spelbord kun je het ook beter buiten of in een auto of trein spelen. Het Cluedo kaartspel is heel compact, goed te spelen op plekken waar je geen speelbord neer kunt leggen, maar de manier van spelen wijkt natuurlijk wel af van het Cluedo bordspel.

Cluedo kaartspel

Cluedo Leugenaars Editie

Soms is er een leugen nodig om de dader te ontmaskeren. Bij de Cluedo Leugenaars Editie is liegen toegestaan.Mits je je maar niet laat betrappen. Liegt de tegenstander? Druk dan op de leugenaars knop. 

Met de Cluedo Leugenaars Editie voeg je nieuwe tactieken aan het Cluedo bordspel toe waardoor het spel weer anders is om te spelen. Je kunt dit spel bij de bovenstaande aanbiedingen goedkoop kopen.

Cluedo Escape: Verraad in Slot Swaenesteyn

Een speciale versie van het Cluedo bordspel dat een soort mix is van het klassieke Cluedo en een escape room spel. Deze Cluedo versie kun je spelen met een groep mensen (tot 6 personen) maar ook alleen. Een voordeel ten opzichte van de meeste andere escape room spellen is dat je het Cluedo Escape: Verraad in Slot Swaenesteyn bordspel keer op keer opnieuw kunt spelen omdat de dader random wordt gekozen.

Cluedo Signature Collection

Luxe variant van het klassieke Cluedo bordspel. Met een stijlvolle design, notitieblok houders en andere luxe kenmerken.

Meer Cluedo versies en Cluedo varianten

Van het Cluedo bordspel zijn er nog diverse varianten te koop. Hieronder een reeks populaire speciale Cluedo varianten.
  • Cluedo Harry Potter (Engelstalig)
  • Cluedo: Bridgerton (Engelstalig)
  • Cluedo Big Bang Theory (Engelstalig)
  • Cluedo Rick And Morty  (Engelstalig)
  • Cluedo James Bond (Engelstalig)
  • Cluedo Charley and the Chocolade Factory (Engelstalig)
  • Cluedo Batman (Engelstalig)
  • Cluedo Dracula (Engelstalig)

Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen voor meer informatie over deze (en andere) Cluedo spellen, en de laagste prijzen.


Cluedo spelregels

Wil je weten hoe je Clued speelt. Hieronder uitleg van de Cluedo spelregels van het normale Cluedo bordspel.


Video: Cluedo spelregels


Zie ook:

Onderwerp:
Aanbiedingen om Cluedo goedkoop te kopen. Niet alleen van het klassieke Cluedo bordspel, maar ook van andere Cluedo versies en Cluedo varianten zoals het Cluedo kaartspel en reisspel en Cluedo voor kinderen. Ook hebben we een Cluedo aanbieding van diverse speciale thema versies.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.