Lego Heroica bordspellen. Een uniek concept.

Lego Heroica is niet één spel maar een hele reeks spellen van Lego Games. Vier titels telt de reeks inmiddels.


De Lego Heroica spellen zijn bordspellen waarbij het speelbord van Lego wordt gebouwd. Het zijn avontuurlijke spannende spellen.

De Lego Heroica serie bestaat inmiddels uit vier delen. De baai van Draida (Lego 3857), Het woud van Waldurk (3858), De grotten van Nathuz (3859) en Fort Fortaan (3860).


Computergame vertaalt naar bordspel
Bij Lego Heroica moet je een missie volbrengen. De speelborden verschillen per spel, de missies ook, maar nattuurlijk zijn er ook veel overeenkomsten. In alle versies moet je het opnemen tegen monsters om Heroica van het kwaad te bevrijden. Magische dranken, schatten en vreemde wezens maken je het voltooien van je queste lastig of helpen je juist. Veel elementen van Lego Heroica zijn afkomstig uit computergames, maar Lego Heroica is een echt bordspel dat je speelt met meerdere personen.

Wat uniek is bij Lego Heroica is dat je het speelbord zelf kunt aanpassen. Deze is immers van Lego gemaakt. Zodoende kun je de spelwereld aanpassen en is geen spel hetzelfde.


Leven met Lego Heroica
Levenspunten spelen een grote rol bij de Lego Heroica spellen. Je verliest levenspunten tijdens gevechten met monsters maar ook als je in een boobytrap (een val) loopt. Maar je kunt ze in Lego Heroica ook aanvullen door schatten te verzamelen of door beurten te rusten. Via goudstukken uit gevonden schatten kun je ook betere wapens kopen. Je merkt het, Lego Heroica is een spel dat speler van computergames zal aanspreken.Spelbord maken en combineren
Zoals we al eerder vertelde kun je het spelbord zelf aanpassen en ontwerpen. Maar je kunt de verschillende delen van Lego Heroica ook met elkaar combineren op één groot bord. Een uniek spelconcept wat voor enorm veel variatie zorgt.

Goedkoop Lego Heroica kopen
Kijk bij de eerder genoemde Lego Heroica aanbiedingen om de spellen voordelig te kopen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.