Waveboards. Surfen op het droge

Het waveboard is de "ouderwetse" skateboard helemaal in populariteit aan het voorbijstreven. Een waveboard heeft slechts twee wielen, het rijden op een waveboad heeft meer weg van surfen dan van skateboarden.


 Door de unieke constructie van het waveboard blijft de stand van de benen loodrecht op dat van het waveboard. Je kunt met een waveboard versnellen en sturen zonder je benen van het board af te halen.

Goedkoop een goed waveboard kopen
Hoe sta je op een waveboard?
Een waveboard bestaat uit twee platforms. Je voorste voet plaats je in het midden van het voorste platform. Met de achterse voet zet je af, maak je snelheid en hou je op het achterste platform het board in balans.

Het is vrij lastig om op een waveboard meteen je voeten de juiste plek in te laten nemen. Je kunt echter via kleine sprongbewegingen de plaats van je voeten corrigeren zonder van je waveboard af te stappen. Beide voeten worden daarbij gelijktijdig opgeheven om niet uit evenwicht te raken. Een glad wegdek en een niet al te hoge snelheid zijn bij dit verplaatsen van de voeten noodzakelijk.

Hoe stuur je met een waveboard?
Bij het rijden plaats je een voet op elk van de platforms. Doordat de platforms van een waveboard apart van elkaar om de lengte-as kunnen draaien is het mogelijk om te sturen zonder de voeten van het waveboard te halen.

Hoe rij je op een waveboard?
Het board wordt vooruitbewogen door de achterste voet of beide voeten heen en weer te bewegen. Deze beweging lijkt meer op rolschaatsen dan op skateboarden.

Zie ook: Meer sport speelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.