Hoe wordt Lego gemaakt? Een kijkje in de Lego fabriek.


In deze video nemen we een kijkje in de Lego fabriek in Billund, Denemarken. In deze fabriek wordt het meeste Lego speelgoed gemaakt.

Hier hebben we twee filmpjes voor je waarin je een kijkje in de Lego fabriek kunt nemen. De eerste video is een item uit het jeugdprogramma Klokhuis. De tweede video is gemaakt door de Amerikaanse Wall Street Journal.

Ieder jaar verlaten 40 miljard Lego steentjes de fabriek in Billund. Lego is dan ook één van de meest bekende speelgoedmerken ter wereld. Bijna ieder kind in Europa heeft wel Lego in zijn speelgoedkast staan.


Klokhuis video: De LEGO fabriek

Lego sinds 1932

Het Lego speelgoed dateert al van 1932, dus van voor de Tweede Wereldoorlog. Maar  de eerste Lego blokken waren nog van hout. De eerste plastic Lego-steentjes met ronde noppen kwamen in 1947. Het grote verschil tussen die Lego steentjes en de huidige Lego blokjes is dat ze nog geen buisje aan de achterkant hadden. Daardoor konden ze maar op één manier worden vastgeklikt. De huidige Lego steentjes zijn sinds de jaren 50 op de markt.


Niet alleen de Lego blokjes zijn veranderd, ook de manier waarop ze gemaakt worden. Hoe dat nu in zijn werk ziet kun je zien in de video van de Wall Street Journal hierboven.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.