Hoe wordt Lego gemaakt? Een kijkje in de Lego fabriek.

Hoe wordt Lego gemaakt? En waar wordt Lego gemaakt. In deze video zie je hoe ze in de Lego fabriek in Denemarken Lego maken.


In deze video nemen we een kijkje in de Lego fabriek in Billund, Denemarken. In deze Deense Lego fabriek wordt het meeste Lego speelgoed gemaakt.

Hier hebben we twee filmpjes voor je waarin je een kijkje in de Lego fabriek kunt nemen. De eerste video is in het Nederlands. De tweede video is uitgebreider, maar in het Engels.

Ieder jaar verlaten 40 miljard Lego steentjes de fabriek in Billund. Lego is dan ook één van de meest bekende speelgoedmerken ter wereld. Bijna ieder kind in Europa heeft wel Lego in zijn speelgoedkast staan.
Zo wordt Lego gemaakt (korte video Nederlands)

Lego sinds 1932

Het Lego speelgoed dateert al van 1932, dus van voor de Tweede Wereldoorlog. Maar de eerste Lego blokken waren nog van hout. De eerste plastic Lego-steentjes met ronde noppen kwamen in 1947. 

Het grote verschil tussen die Lego steentjes en de huidige Lego blokjes is dat ze nog geen buisje aan de achterkant hadden. Daardoor konden ze maar op één manier worden vastgeklikt. 

De huidige Lego steentjes zijn sinds de jaren 50 op de markt.Zo wordt Lego gemaakt (lange video Engels)


Niet alleen de Lego blokjes zijn veranderd, ook de manier waarop ze gemaakt worden. Hoe dat nu in zijn werk ziet kun je zien in de beide video's hierboven.

Onderwerp:
Hoe wordt Lego gemaakt? En waar wordt Lego gemaakt. In Billund (Denemarken) staat de fabriek waar de meeste Lego vandaan komt en hoe ze daar Lego maken kun je zien in de bovenstaande twee video's.(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.