Walkie talkie kind

Een walkie talkie is leuke en spannend speelgoed voor kinderen. En een walkie talkie nodigt een kind uit tot gezond buitenspelen! Hier walkie talkie aanbiedingen en tips voor het kopen van de beste speelgoed walkie talkie.

walkie talkie kind

Er zijn speciale walkie talkies voor kinderen die een stuk goedkoper zijn dan een professionele walkie talkie maar dat neemt niet weg dat ook een walkie talkie voor een kind soms een ver bereik heeft.


Tot wel 80 meter haalt een speelgoed walkie talkie voor een kind. Wil je nog een groter bereik hebben? Kijk dan bij de overzicht met alle walkie talkies hier onder. Daar kun je het gewenste bereik selecteren. Ook onder de 30 euro koop je al een set van twee goede walkie talkies met een bereik van meerdere kilometers.

Overzicht goede walkie talkies

Kijk hieronder voor een overzicht van goede walkie talkies en portofoons tegen een lage prijs.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van goede portofoons / walkie talkies voor kinderen.

Wat is een walkie talkie?

De officiële benaming van een walkie talkie is een portofoon. Maar als het speelgoed betreft worden de draagbare zend en ontvangstoestellen echter meestal walkietalkie of walkie talkie genoemd. Deze naam hebben de apparaatjes ooit gehad omdat je er terwijl je liep een gesprek met iemand kon voeren. En dat was bijzonder in de tijd dat er nog geen mobiele telefoons waren.

Het belangrijkste kenmerk van een walkie talkie / portofoon is dat maar één persoon tegelijk kan praten. Of je zendt of je ontvangt, beide tegelijk kan niet. Dit principe wordt half-duplex genoemd.

De eerste portofoons werden vlak voor de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen. De eerste portofoon die walkie talkie werd genoemd was de Motorola SCR-300 (1940). Deze zware walkie talkie moest nog op de rug meegetild worden. Het spreken ging via een telefoonhoorn. Later kwam Motorola met de beter te hanteren Motorola SCR-536 AM-radio,  de handie-talkie.

Een walkie talkie met een bereik van enkele kilometers wordt vaak portofoon genoemd. De kwaliteit van deze portofoons is dusdanig beter dan de goedkoopste speelgoed walkie talkies dat ook voor kinderen een portofoon-set aan te raden is. 

Om de prijs hoef je het niet te laten. Hieronder vind je zowel de professionele walkie talkies als de speelgoed walkie talkies voor een kind.

Hieronder kijken we naar enkele van de beste walkie talkies voor een kind.

Alecto walkie talkies

Een leuke portofoon voor kinderen die ook een goedkope walkie talkie is, zijn de Alecto walkie talkies. Een Alecto walkie talkie heeft een bereik hebben van wel 7 kilometer. 

Deze goedkope walkie talkies voor kinderen kosten minder dan 50 euro voor een set van twee. Is dat nog niet goedkoop genoeg? In het bovenstaande overzicht vind je ook goedkope walkie talkies van Alecto voor minder dan 30 euro. Deze hebben een bereik tot 3 kilometer. Iets minder dus. Maar voor een speelgoed walkie talkie is dat vaak voldoende.

Een goedkope walkie talkie van Alteco is leuk speelgoed, maar deze zijn ook goed genoeg om als portofoon voor volwassenen te gebruiken. 

De Alecto walkie talkies zijn er in diverse versies te koop, ook in legerprint, dus aan stoerheid geen gebrek. Ze kunnen afhankelijk van het type gebruik maken van 6 tot 8 kanalen dus je zal bij deze goedkope portofoon niet snel last hebben van een stoorzender.


walkie talkie alecto
Goedkope walkie talkie / portofoon Alecto


Ook door zijn lage prijs een Alecto walkie talkie erg geschikt voor kinderen. Deze portofoons voor volwassenen zijn nauwelijks duurder dan speelgoed walkie talkies voor een kind maar veel beter van kwaliteit.

JohnToy politie walkie talkie

Leuke en populaire walkie talkie voor kinderen in politie blauw. In een set van twee te koop.

Speelgoed walkie talkie kind

Speelgoed walkie talkie kind JohmToy


Deze JohnToy walkie talkie is een eenvoudig te bedienen walkie talkie voor een kind. Deze kinder portofoon beschikt over een push to talk button die je alleen maar hoeft in te drukken om te spreken. De speelgoed walkie talkie beschikt over een aan/uit schakelaar om batterijen te besparen. Een lampje geeft aan wanneer de walkie talkie actief is.

Deze speelgoed walkie talkie voor een kind ziet er leuk uit en heeft een bereik van circa 80 meter. Een minpunt is de geluidskwaliteit en dan met name de ruis die continue hoorbaar is.

Met een verkoopprijs van nog geen 15 euro is dit een zeer goedkope walkie talkie voor kinderen. Kijk voor de actuele prijs en meer informatie bij de bovenstaande walkie talkie aanbiedingen.

Vtech KidiTalk

Deze Vtech walkie talkie is duurder dan bovenstaande walkie talkies maar ook een stuk luxer en met meer mogelijkheden. Zoals bij veel van het elektronische speelgoed van Vtech kun je er spelletjes mee spelen, je stem vervormen en geanimeerde berichten versturen. Dit speelgoed is meer dan een walkie talkie alleen.

Vtech walkie talkie KidiTalk
Vtech walkie talkie kind (KidiTalk)


Het bereik van de Vtech KidiTalk walkie talkie bedraagt 200 meter. Binnen deze afstand kun je met elkaar praten en de vier spelletjes die op de KidiTalk staan tegen elkaar spelen. 

Kijk bij de aanbiedingen van de Vtech walkie talkie voor alle prijzen en mogelijkheden.


Speelgoed walkie talkie kind

Bij de speciaal voor een kind gemaakte walkie talkies blijft het bereik meestal steken op 80 meter bij een vrij bereik. Dat is dus een stuk minder. De lagere prijs is nauwelijks een argument om te kiezen voor een walkie talkie voor kinderen, daarvoor is het prijsverschil te klein. 

Eigenlijk is de enige reden om een speelgoed walkie talkie te kopen het uiterlijk. Er zijn bijvoorbeeld grappige walkie talkies voor kinderen in de vorm van een Minion, een Cars auto of Stormtrooper.


walkie talkie kind Minion

Speelgoed walkie talkie Minion van Spectron


Voor de kwaliteit, en daarmee het speelplezier, kun je beter kiezen voor een wat meer serieuze walkie talkie / portofoon, zoals een Alecto walkie talkie.

Over en sluiten!

Kijk bij de bovenaan genoemde overzichten voor alle walkie talkies en hun prijs.


Foto Bovenaan: GHB walkie talkie


Onderwerp:
Hier kijken we naar de mogelijkheden van een goedkope walkie talkie voor een kind. Je hebt specifieke speelgoed walkie talkies voor kinderen maar een goedkope portofoon kun je ook voor een paar tientjes kopen. Je hebt dan een walkie talkie van veel betere kwaliteit en een walkie talkie met een bereik van vele kilometers. Kijk hier boven voor aanbiedingen van goede goedkope walkie talkies voor kinderen en volwassenen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.