Clementoni robot speelgoed

Clementoni, de Italiaanse fabrikant van educatief speelgoed, brengt leuk speelgoed uit waarmee je je eigen robots kunt bouwen. En niet alleen bouw je deze robot zelf, daarna kun je hem ook programmeren.


Deze programmeerbare zelfbouw robots zijn in diverse modellen te koop voor kinderen vanaf 8 jaar. Daarnaast maakt Clementoni ook kant en klare educatieve robots voor kleinere kinderen, zoals de DOC sprekende robot die is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017.

Hier kijken we naar al deze educatieve robots van Clementoni.

>>> TIP: Kijk bij de aanbiedingen voor deze Clementoni robots tegen de laagste prijs.

Clementoni Maak je eigen robot 

Maak je eigen robot met dit Clementoni speelgoed. Deze kun vervolgens op een eenvoudige manier programmeren en je kunt er andere activiteiten mee uitvoeren, zoals het vinden van metaal (daarvoor beschikt de robot over een magneet). Er worden diverse uitwisselbare componenten meegeleverd zodat je de robot regelmatig kunt aanpassen.


Je kunt de robot dusdanig programmeren dat deze een bepaalde route rijdt. Een ultrasone sensor zorgt er voor dat de robot daarbij obstakels kan vermijden. Probeer maar uit!

Clementoni Cyber Robot

De Cyber Robot gaat nog een stapje verder. Deze versie van de zelf te bouwen robot is namelijk voorzien van Vluetooth. Via een app op je telefoon of tablet kun je de robot besturen en bewegingen, licht en geluid programmeren. Deze versie is vanzelfsprekend wel wat duurder. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de actuele prijs.


Clementoni Evolutie Robot

Topmodel van Clementoni is de Evolutie Robot. Deze robot kan geprogrammeerd worden om objecten te pakken en verplaatsen. Daarvoor beschikt deze robot over bewegende armen, een bewegende romp en rupsbanden. De speelgoed robot kent vijf snelheden en vele geluiden, liedjes, stemberichten en gezichtsuitdrukkingen.


Ook deze versie is natuurlijk voorzien van Bluetooth en een app zodat hij met een smartphone of tablet te bedienen en te programmeren is. Kijk bij bovenstaande aanbiedingen voor de prijs.

Clementoni DOC robot

Bovenstaande Clementoni robots zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor jongere kinderen (vanaf 4 jaar) heeft Clementoni de DOC robot. Deze educatieve sprekende en programmeerbare robot wordt geleverd met een spelbord. De zelfbouw robot helpt kinderen met het leren van letters, woorden, kleuren, dieren en rekenen.


De Clementoni DOC robot laat kinderen kennis met het basisprincipes van het programmeren. Ze kunnen proberen hem routes te laten volgen die op de spelkaarten staan en opdrachten geven.

De Clementoni DOC sprekende en programmeerbare robot is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017.


Kijk voor de prijzen van al deze Clementoni robots bij de aanbiedingen bovenaan in de artikel.

Zie ook: Meer robots
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.