Vlieg je straks naar school op een hoverbike?


De hoverbike is het hoverboard van de toekomst. Deze vliegende fiets kun je zien als een kruising van een drone met een hoverboard. Het is een logische stap in de ontwikkeling van de drone, want als de drones steeds beter en krachtiger worden, waarom zou je dan niet jezelf er op vervoeren?

Voorlopig is het antwoord op de vraag: uit veiligheid! Want zoals je in de video hieronder kunt zien zijn de uitvinders  van het Russische bedrijf Hoversurf nog erg voorzichtig met het gebruik van hun Scorpion-3 hoverbike. Ze willen de hoverbike binnen afzienbare tijd op de markt brengen, maar in de video's nemen ze zelf geen enkel risico.


Indoor demonstratie van de Hoversurf hoverbike

In video 1 zie je de potentie van de Hoversurf Scorpion-3 hoverbike. In een fabriekshal laten ze zien dat de hoverbike zo hoog kan als het dak van de loods toelaat. Ook is de hoverbike snel en wendbaar.


In de buitenlucht nog wat minder indrukwekkend

Video 2 is buiten opgenomen, waar je met bijvoorbeeld wind te maken hebt. En dat is waarschijnlijk de reden dat de bestuurder heel wat voorzichtiger is. Hij gaat niet hoger dan enkele centimeters boven de grond. Hoog laten ze de hoverbike alleen vliegen als hij onbemand is, met behulp van een afstandsbediening, als een grote drone.


Het lijkt nog wel even te duren voor je op de hovenbike naar school kan. Maar dat er ooit van dit soort vliegmachines gebruikt gaan worden is wel zeker.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.