Kapla houten speelgoed. Spelen met plankjes.


Kapla is een bekend speelgoedmerk dat houten plankjes / blokjes fabriceert. Voor veel mensen is het woord kapla synoniem voor houten plankjes om mee te spelen.

Kapla kabouter plankjes

Kapla is speelgoed van Frans fabrikaat, maar de oorsprong en ook de naam zijn Nederlands. Kapla staat voor KAbouter PLAnkjes. Het houten speelgoed is bedacht door de in Frankrijk wonende Nederlander Tom van der Bruggen. Hij ontwikkelde de houten plankjes om er een kasteel op schaal mee na te bouwen.

Alle houten Kapla plankjes hebben dezelfde maat (11,2 cm bij 2,4 cm met een dikte van 0,8 cm). Doordat de maten exact gelijk zijn passen de plankjes heel goed en kun je met Kapla zonder lijm, schroeven of spijkers heel grote en complexe miniatuur gebouwen maken.

Kapla dozen en kisten

Kapla koop je in dozen van 20 tot 1000 houten plankjes / blokjes. In de doos zijn ook ideeƫnboekjes bijgesloten. Het meeste Kapla hout is onbewerkt, maar er zijn ook Kapla plankjes in zeven verschillende kleuren te koop.

Heel mooi is de Kapla kist met deksel (en 1000 Kapla plankjes). Deze kist is gemaakt van hetzelfde duurzame grenenhout als de Kapla plankjes.

Online Kapla kopen

Kijk bij de aanbiedingen van Kapla speelgoed om dit houten constructiespeelgoed tegen een lage prijs te kopen.


Zie ook: 

Onderwerp:
Kapla speelgoed is even eenvoudig als even leuk houten speelgoed. Kapla speelgoed bestaat uit houten plankjes die je kunt stapelen. Kapla houten plankjes zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Ze zijn heel precies van maat, krimpen niet en zetten niet uit. Daarom kun je met Kapla plankjes van hout hele houten bouwwerken maken zonder dat gebouwen en andere houten creaties instorten. Kijk hier boven voor aanbiedingen van Kapla houten plankjes speelgoed.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.