Kapla speelgoed

Leuk speelgoed kan heel eenvoudig zijn. Neem bijvoorbeeld Kapla. In feite is Kapla niet meer dan een doos met houten plankjes. Maar het speelgoed is razend populair!


Het wonderlijke van Kapla is, naast de eenvoud, de grote mogelijkheden van dit constructiespeelgoed. Zonder schroeven, lijm of spijkers kun je er namelijk enorme gebouwen of andere constructies mee maken.

Dit kan doordat de houten Kapla plankjes allemaal exact even groot zijn (11,2 bij 2 centimeter bij een dikte van 8 millimeter). Daardoor passen de plankjes goed en blijven ze prima in evenwicht.

Kapla koop je meestal  in doosjes van 40 stuks, maar er zijn ook grotere dozen te koop, bijvoorbeeld met 1000 Kapla plankjes. De plankjes zijn te koop in vele kleuren. Ook zijn er boekjes verkrijgbaar met bouwplannen van soms heel complexe constructies. Kijk bij de aanbiedingen van Kapla speelgoed wat er allemaal aan Kapla te koop is en wat dit speelgoed kost.


Bblocks

Onder de naam Bblocks worden er ook goedkopere plankjes verkocht. Deze plankjes zijn uitwisselbaar met Kapla, maar het is geen echte Kapla. Bij de bovengenoemde aanbiedingen van Kapla kun je ook aanbiedingen van de goedkopere Bblocks plankjes vinden.

Informatie Kapla

Kapla is een Frans merk speelgoed, maar wel met een Nederlandse naam. Kapla staat namelijk voor KAbouter PLAnkjes. De uitvinder van Kapla is de Nederlander Tom van der Bruggen die de plankjes bedacht om er zelf grote kastelen mee na te bouwen.


Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.