Goedkoop Kapla speelgoed kopen

Aanbiedingen van Kapla speelgoed. Houten plankjes waarmee kinderen creatief kunnen bouwen.

Leuk speelgoed kan heel eenvoudig zijn. Neem bijvoorbeeld Kapla speelgoed. In feite is Kapla niet meer dan een doos met houten plankjes. Maar dat neemt niet weg dat dit speelgoed razend populair is! Hoe dat komt lees je hier.

Houten Kapla speelgoed goedkoop kopen

Het wonderlijke van Kapla speelgoed is, naast de eenvoud, de grote mogelijkheden van dit constructiespeelgoed. Zonder schroeven, lijm of spijkers kun je er namelijk enorme gebouwen of andere constructies mee maken. Zonder dat deze bouwwerken instorten.

Dit kan doordat de houten Kapla plankjes allemaal exact even groot zijn (11,2 bij 2 centimeter bij een dikte van 8 millimeter). Daardoor passen de plankjes goed en blijven ze prima in evenwicht.

Kapla speelgoed koop je in doosjes met daarin een bepaald aantal plankjes. Dat kan een doos zijn met 40 Kapla plankjes, maar ook met 100, 200, 280, 420 of zelfs wel 1000 Kapla plankjes. De plankjes zijn te koop in vele kleuren. Ook zijn er boekjes verkrijgbaar met bouwplannen van soms heel complexe Kapla constructies.

Koop hier goedkoop Kapla speelgoed

Kijk bij de aanbiedingen van Kapla speelgoed wat er allemaal aan houten Kapla speelgoed te koop is en wat dit Kapla speelgoed kost. Je vindt hier zowel de kleine als grote dozen met plankjes, maar ook voorbeeldboekjes met leuke Kapla gebouwen, Kapla bouwwerken en speciale Kapla projecten.

Kapla plankjes speelgoed

Kapla kleuren

Kapla plankjes zijn gemaakt van grenenhout, en de meest verkochte plankjes zijn niet gekleurd. Ze hebben gewoon de grenen kleur die je hierboven op de foto ziet. 

Toch kun je ook kiezen voor Kapla plankjes in andere kleuren. Je kunt daarbij kiezen voor een doos Kapla met meerdere kleuren (bijvoorbeeld voor een doos met 100 Kapla plankjes in vier verschillende kleuren), maar je kunt ook dozen kopen in één kleur. 

Het aanbod aan kleuren verschilt per doosgrootte, maar in totaal zijn er wel Kapla plankjes in meer dan 10 kleuren. 

Met gekleurde plankjes kun je meer visuele effecten in je bouwwerken aanbrengen.

Kapla Eiffeltoren

Kapla Eiffeltoren (zie aanbiedingen)


Kapla voorbeelden

Wil je weten wat je allemaal met Kapla plankjes kunt maken? Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden. Met gebouwen gemaakt van Kapla, maar ook dieren, voertuigen, een knikkerbaan, bruggen en veel meer.


Kapla kabouter plankjes

Kapla is speelgoed van Frans fabrikaat, maar de oorsprong en ook de naam zijn Nederlands. Kapla staat voor KAbouter PLAnkjes. Het houten speelgoed is bedacht door de in Frankrijk wonende Nederlander Tom van der Bruggen. Hij ontwikkelde de houten plankjes om er een kasteel op schaal mee na te bouwen.

Alle houten Kapla plankjes hebben dezelfde maat (11,2 cm bij 2,4 cm met een dikte van 0,8 cm). Doordat de maten exact gelijk zijn passen de plankjes heel goed en kun je met Kapla zonder lijm, schroeven of spijkers heel grote en complexe miniatuur gebouwen maken.

Brandpunt reportage over Kapla plankjes
In de onderstaande video kun je een reportage van Brandpunt bekijken over Tom van der Bruggen. Je ziet hoe hij van een plan waar geen bank geld in wilde steken tot het grote succes van Kapla plankjes wist te maken.


Kapla dozen en kisten

Kapla speelgoed koop je in dozen van 20 tot 1000 houten plankjes / blokjes. In de doos zijn ook ideeënboekjes bijgesloten. Het meeste Kapla hout is onbewerkt, maar er zijn ook Kapla plankjes in zeven verschillende kleuren te koop.

Heel mooi is de Kapla kist met deksel (en 1000 Kapla plankjes). Deze kist is gemaakt van hetzelfde duurzame grenenhout als de Kapla plankjes.

Incidenteel zijn er ook speciale bouwpakketten te koop zoals de Kapla Eiffeltoren (foto boven). Bij de eerder genoemde aanbiedingen van Kapla speelgoed vind je alles van Kapla tegen een lage prijs.


Zie ook: 


Onderwerp:
Kapla speelgoed is heel eenvoudig speelgoed, maar ook heel leuk speelgoed. Hoewel Kapla speelgoed alleen uit grenen houten plankjes bestaat kun je er zonder bevestigingsmateriaal enorme Kapla gebouwen en andere Kapla bouwwerken mee maken. Dat kan omdat Kapla plankjes tot op de mm gelijk van dikte en vorm zijn. Kijk hier boven bij de Kapla aanbiedingen om al dit leuke Kapla speelgoed goedkoop online te kopen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.