Zorgenvriendjes eten je zorgen op

Ook jonge kinderen hebben zorgen en andere dingen die ze dwars zitten. Een zorgenvriendje kan ze daarvan afhelpen. Veel kinderen van 3 tot 8 jaar hebben veel steun aan zorgenvriendjes.En dat terwijl het principe van het zorgenvriendje zo eenvoudig. Is het zijn stoffen knuffels met een ritssluiting als mond. Kinderen schrijven (of tekenen) hun problemen en zorgen op een papiertje en stoppen deze in de mond van het zorgenvriendje.

Deze eet het probleem op, en de meeste kinderen zijn er dan ook voor hun gevoel echt vanaf. Niet voor niets zijn de zorgenvriendjes zo'n succes.

Er is een hele serie zorgenvriendjes. Hier kun je ze allemaal tegen een lage prijs vinden.

De zorgenvriendjes komen uit Duitsland waar ze door de Berlijnse filmproducent Gerhard (Gerd) Hahn bedacht zijn en onder de naam Sorgenfresser zijn uitgebracht. Het idee stamt al uit 2008, het heeft dus enige tijd geduurd voor de Sorgenfressers ook in Nederland voet aan de grond kregen, maar door het grote succes in Duitsland was dat uiteindelijk een kwestie van tijd.


Voor kleine kinderen is hun zorgeneter een vriendje waaraan ze niet alleen hun zorgen en problemen kwijt kunnen, maar waarmee ze ook lekker kunnen knuffelen. Met hun ouders kunnen de kinderen afspreken of deze in het zorgenvriendje mogen kijken en de zorgen mogen lezen. Doe dit niet zonder toestemming van het kind!

En doe zelf gerust ook een briefje in het zorgenvriendje, want er zijn genoeg voorbeelden waarbij de zorgenetertjes ook bij volwassenen of oudere kinderen werken.


Er is inmiddels een hele serie zorgenvriendjes uitgebracht met namen als Saggo, Flint, Ernst, Enno, Polli, Biff, Frula en Rumpel. Er zijn inmiddels wel meer dan 20 van deze zorgen etende vriendjes. Kijk voor alle zorgenvriendjes en hun prijzen bij de bovengenoemde aanbiedingen.

Zie ook: Meer knuffels en knuffeldieren
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.