Alles voor een modelspoorbaan online kopen

Wie zijn modelspoorbaan wil uitbreiden met modeltreinen, rails, huisjes, figuren en andere modelspoorbaan-accessoires (scenery) komt al snel bij een gespecialiseerde winkel terecht.


Deze specialisten in modelspoorbanen kun je ook online vinden. Vaak met een aanbod dat nog groter is dan de gespecialiseerde reguliere winkels.

Bovendien liggen in deze online winkels met modeltreinen de prijzen vaak lager dan bij de gewone winkels. Kortom, twee goede redenen om online alle uitbreidingen van je modelspoorbaan te kopen. Kijk bij de onderstaande beste winkels voor modeltreinen en modelspoorbanen voor voordelige aanbiedingen.

Wat is een modelspoorbaan?

Modelspoorbanen zijn realistisch nagebouwde spoorweg-landschappen. De modelbouw bestaat uit twee delen. Ten eerste zijn er de locomotieven, wagons en rijtuigen, ten tweede de rails en - heel belangrijk - het hele landschap daarom heen, inclusief huizen, wegen, auto's, personages, bomen, enz.


Schaalverhoudingen modelspoorbanen

De meest voorkomende schaalverhouding bij modelsporbanen is H0 (uit te spreken als Half Nul). Deze schaal heeft een verhouding van 1 op 87. Maar ook de kleinere schaal N (1 op 160) kent veel aanhangers. In tegenstelling tot H0 kent schaal N echter geen wisselstroomsystemen. Voor buitengebruik worden ook de schalen II en G gebruikt. Verreweg de meeste modelspoortbanen zijn echter binnen te vinden.

Bij de beste winkels voor modelspoorbanen vind je vooral modelspoorbaan-accessoires in de schaal 1:87, maar ook de overige schalen komen hier voor.

Helemaal realistisch zijn de modeltreinen en accessoires, ook die van de beste fabrikanten, meestal niet. Vaak worden rijtuigen korter gemaakt en bochten scherper. Dit omdat er anders te veel ruimte nodig zou zijn om een traject te bouwen.


Beste merken modelspoorbanen

De Duitse merken Märklin, Fleischmann, Trix en Piko zijn toonaangevend. Andere topmerken zijn Roco (een zusterbedrijf van Fleischmann), LGB (evenals Trix een zusterbedrijf van Märklin), Hornby, Jouef, Rivarossi, Lima, Arnold, Electrotren, Brawa. Liliput en ViTrain. Luxe merken zijn HAG en Fulgurex, en Nederlandse fabrikanten van modelspoorbanen zijn Philotrain, Articec, Phildie, THS en  Artitec.

Voor de huizen, wegen en andere scenery zijn er veel gespecialiseerde aanbieders zoals Faller, Vollmer, Auhagen, Noch, Busch, Kibri en Viessmann.

Bij de bovengenoemde beste winkels voor modelspoorbanen en modeltreinen kun je de treinen en scenery van al deze merken vinden.

Meer tips treinbanen


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste modelspoorbaan merken en aanbiedingen van goede online winkels waar je een modelspoorbaan, modeltreinen en alles voor je miniatuur spoorbaan goedkoop kunt kopen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.