Schaatsen online kopen

Goede schaatsen zijn een goede investering. Schaatsen hoef je niet alleen te kopen voor de periodes waarin je op buitenijs kunt schaatsen, maar je kunt ze ook gebruiken op de vele overdekte kunstijsbanen die Nederland rijk is.


Vooral voor kinderschaatsen is het verder een geruststellende gedachte dat je nieuw aangeschafte schaatsen altijd weer makkelijk tweedehands kunt verkopen.

Er zijn diverse merken die schaatsen van hoge kwaliteit maken. Veelal van Nederlands fabrikaat. Zandstra schaatsen, Nijdam schaatsen en Viking schaatsen zijn erg goed en erg gewild. Het zijn uitstekende schaatsen die heel lang meegaan en die je makkelijk voor een mooie prijs weer tweedehands kunt verkopen.

Nieuwe schaatsen kun je voordelig online kopen. Bovendien is de keuze aan schaatsen online erg groot. Kijk in het overzicht van beste online aanbieders van schaatsen voor de beste en goedkoopste adressen.

Noren zijn de meest populaire soort schaatsen. Je hebt noren en lage noren. Met hoge noren kunt je sneller in de bochten schaatsen zonder dat de schaatsen het ijs raken, maar met lage noren heb je meer stabiliteit. Daardoor zijn lage noren beter voor minder ervaren en beginnende schaatsers.

Combi noren zijn een variant op deze noorse schaatsen. Dit is een combinatie van een noor en een skischoen. De voeten en enkels zitten veel steviger in de schoen van deze schaats waardoor ze goed geschikt zijn voor beginnende schaatsers en mensen met zwakke enkels.

En dan zijn er nog varianten op de noren zoals shorttrackschaatsen (noren met een extra kromming in de ijzers zodat je makkelijker krappe bochten kunt maken), ijshockeyschaatsen (combi noren met een korter ijzer met een sterkere ronding) en kunstrijschaatsen (schaatsen met zaagvormige punten bij de punt om pirouettes en sprongen te maken).

En tot slot heb je de klassieke houten Friese doorlopers, die bij kinderen nog steeds in trek zijn. maar bij volwassenen minder gewild zijn.

Kijk in het eerder genoemde winkeloverzicht voor de beste aanbieders van al deze soorten schaatsen voor kinderen en volwassenen.

Zie ook: Meer sport speelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.