Biljarttafel of pooltafel thuis

Biljarttafel pooltafel Cougar


Een eigen pooltafel of biljarttafel voor thuis is minder duur dan je denkt. Voor een paar honderd euro heb je al een professionele pooltafel of professionele biljarttafel. Een mini-pooltafel, met zeer lage poten, is er al voor zo'n 70 euro.

Wij kijken hier naar enkele verschillende pooltafels / biljarttafels en kijken waar je deze pooltafels goedkoop online kunt kopen.

Alle informatie en de actuele prijzen van deze en andere pooltafels zijn hier onder te vinden. De prijzen die hieronder genoemd worden zijn de prijzen van de pooltafels op het moment van schrijven.


Carambole tafel of pooltafel

Er is een verschil tussen een caramboletafel en een pooltafel of snookertafel. Het verschil zit hem in de gaten waarin je bij snooker de biljartballen kan wegspelen.

De caramboletafel is een standaard biljarttafel, dus zonder de gaten om snooker te spelen.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van biljarttafels vind je zowel carambole tafels als snookertafels / pooltafels. 

Buffalo pooltafel
Buffalo pooltafel


Inklapbare verstelbare biljarttafel

Een goede pooltafel die is voorzien van stelpoten zodat je de tafel altijd waterpas kunt zetten. Vaak zijn de poten van een pooltafel of biljarttafel voor thuis inklapbaar, zodat je de pooltafel na gebruik makkelijk na gebruik kunt opbergen. 

Verstelbare pooltafel Cougar

Verstelbare pooltafel Cougar


Let er goed op dat deze poten of onderstel stevig zijn, zodat je pooltafel stevig staat tijdens het spelen. Heeft je pooltafel / biljarttafel een vaste plek in huis? Dan hoeft het onderstel niet inklapbaar te zijn. Maar een in hoogte verstelbare pooltafel is altijd aan te raden.

Mini pooltafel

Een professionele biljarttafel of professionele pooltafel is zwaar en degelijk, en ook behoorlijk aan de prijs. Kwaliteit kost geld.

Maar er zijn ook goedkopere alternatieven in de vorm van mini pooltafels en mini biljarttafels. Deze kleine pooltafels zijn goedkoper omdat ze een kleiner speelveld hebben en omdat het onderstel ontbreekt. Een mini pooltafel plaats je gewoon bovenop een normale tafel.


Mini pooltafel
Mini pooltafel


Deze mini pooltafels zijn aanmerkelijk goedkoper dan een pooltafel professioneel. Een mini pooltafel is vooral leuk speelgoed, maar mist de kwaliteit en uitstraling van een "echte" professionele pooltafel / biljarttafel.

Zie ook: Meer sport en spel speelgoed


Samenvatting:
Wil je een biljarttafel, snookertafel of pooltafel thuis dan kun je kiezen tussen een pooltafel professioneel  of een mini pooltafel. Een pooltafel / biljartafel voor thuis is vaak inklapbaar en verstelbaar. Kijk hier boven voor voorbeelden van deze biljarttafels, snookertafels en pooltafels voor thuis en aanbiedingen om een goede pooltafel goedkoop online te kopen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.