Biljarttafel of pooltafel thuis

Kijk hier voor aanbiedingen van mooie en goede pooltafels en biljarttafels voor thuis.

Biljarttafel thuis / pooltafel thuis


Een eigen pooltafel of biljarttafel voor thuis is minder duur dan je denkt. Voor een paar honderd euro heb je al een professionele pooltafel of professionele biljarttafel. Een mini-pooltafel, met zeer lage poten, is er al voor zo'n 70 euro.

Wij kijken hier naar enkele verschillende pooltafels / biljarttafels en kijken waar je deze pooltafels goedkoop online kunt kopen.Aanbiedingen pooltafels, snookertafels en biljarttafels

Alle informatie en de actuele prijzen van deze en andere pooltafels zijn hier onder te vinden. De prijzen die hieronder genoemd worden zijn de prijzen van de pooltafels op het moment van schrijven.
Carambole tafel of pooltafel / snookertafel

Er is een verschil tussen een caramboletafel en een pooltafel of snookertafel. Het verschil zit hem in de gaten waarin je bij snooker de biljartballen kan wegspelen.

De caramboletafel is een standaard biljarttafel, dus zonder de gaten om snooker te spelen.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van biljarttafels vind je zowel carambole tafels als snookertafels / pooltafels. 

Buffalo pooltafel
Buffalo pooltafel
Inklapbare verstelbare biljarttafel

Een goede pooltafel die is voorzien van stelpoten zodat je de tafel altijd waterpas kunt zetten. Vaak zijn de poten van een pooltafel of biljarttafel voor thuis inklapbaar, zodat je de pooltafel na gebruik makkelijk na gebruik kunt opbergen. 

Verstelbare pooltafel Cougar

Verstelbare pooltafel Cougar


Let er goed op dat deze poten of onderstel stevig zijn, zodat je pooltafel stevig staat tijdens het spelen. Heeft je pooltafel / biljarttafel een vaste plek in huis? Dan hoeft het onderstel niet inklapbaar te zijn. Maar een in hoogte verstelbare pooltafel is altijd aan te raden.Mini pooltafel

Een professionele biljarttafel of professionele pooltafel is zwaar en degelijk, en ook behoorlijk aan de prijs. Kwaliteit kost geld.

Maar er zijn ook goedkopere alternatieven in de vorm van mini pooltafels en mini biljarttafels. Deze kleine pooltafels zijn goedkoper omdat ze een kleiner speelveld hebben en omdat het onderstel ontbreekt. Een mini pooltafel plaats je gewoon bovenop een normale tafel.


Mini pooltafel
Mini pooltafel


Deze mini pooltafels zijn aanmerkelijk goedkoper dan een pooltafel professioneel. Een mini pooltafel is vooral leuk speelgoed, maar mist de kwaliteit en uitstraling van een "echte" professionele pooltafel / biljarttafel.Professionele pooltafel (snookertafel)

Een mini pooltafel is natuurlijk geen wedstrijd pooltafel. Een pooltafel waarop officiƫle wedstrijden gespeeld mogen worden, worden ook wel officiƫle pooltafel of professionele pooltafel genoemd. Deze wedstrijdtafels moeten aan specifieke eisen voldoen.

Een professionele pooltafel is 2,84 meter lang, 1,42 meter breed en 0,79 meter hoog. Vanzelfsprekend moet het oppervlak gelijkmatig en vlak zijn en bekleed met een biljartlaken. Vaak is dit biljartlaken gemaakt van wol of een mix met wol. Ook de hoeken en randen (bumpers) van een professionele pooltafel moeten glad en vlak zijn, veerkrachtig, en ze moeten ballen op een iedere keer gelijke manier terugkaatsen.

De professionele pooltafel moet heel nauwkeurig waterpas worden gesteld om voor een geheel vlak speelveld te zorgen, zonder dat de ballen een richting uitrollen. 

Ook aan de ballen worden specifieke eisen gesteld, zowel qua maat (een diameter van 57,2 mm) als qua gewicht. Professionele biljarttafel (carambole tafel) 

Er zit weinig verschil in de eisen die aan een professionele biljarttafel (caramboletafel) gesteld worden in vergelijk met een professionele snookertafel (pooltafel). De maten en materialen zijn gelijk. Maar natuurlijk heeft de snookertafel wel extra onderdelen voor snooker zoals pockets, en bij een snookertafel zijn de randen hoger dan bij een standaard biljart tafel.

In de biljartballen zit wel een duidelijk verschil. Deze zijn groter dan snookerballen. Geen diameter van 57,2 mm maar van 61,5 mm.

Alle soorten pooltafels, voor biljarten en snookeren vind je bij de aanbiedingen bovenaan.


Zie ook: Meer sport en spel speelgoed


Samenvatting:
Wil je een biljarttafel, snookertafel of pooltafel thuis dan kun je kiezen tussen een pooltafel professioneel  of een mini pooltafel. Een pooltafel / biljartafel voor thuis is vaak inklapbaar en verstelbaar. Kijk hier boven voor voorbeelden van deze biljarttafels, snookertafels en pooltafels voor thuis en aanbiedingen om een goede pooltafel goedkoop online te kopen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.