Zhu Zhu Pets - Robot hamsters

Zhu Zhu Pets zijn grappige robot hamsters van zacht pluche. Er zijn vele verschillende hamsters te koop met eigen namen en een eigen uiterlijk.

 Ook zijn er vele accessoires voor de robot huisdieren te koop. De hamsters kunnen in een knuffel modes gezet worden of in een meer avontuurlijke modus waarin ze de ruimte gaan verkennen. Daarbij reageren ze echt op de omgeving.

Robot hamsters
Zhu Zhu is het Chinees voor "klein varkentje". Zhu Zhu Pets zijn echter hamsters. Ze verschenen in het eerst in Engeland in de speelgoedwinkels, onder de naam Go Go Hamster. Momenteel worden ze als Zhu Zhu Pets in Amerika geproduceerd.


De eerste Zhu Zhu hamsters
De eerste serie Zhu Zhu Pets bestond uit negen hamsters met namen als Chunk, PipSqueak, Mr. Squiggles en Num Num. De Zhu Zhu hamsters waren zo populair dat ze na hun Amerikaanse release in 2009 snel uitverkocht waren en tweedehands voor 60 dollar werden verkocht terwijl hun winkelprijs maar 9 dollar bedroeg.

Speciale Zhu Zhu Pets
Zhu Zhu Pets werden niet alleen populair bij grote en kleine kinderen, maar ook bij verzamelaars. In samenwerking met o.a. Hallmark en Toys R Us werden exclusieve modellen uitgebracht en in 2010 volgde een hele serie nieuwe Zhu Zhu Pets met onder andere de Rockstar Pets (Roxie, Ryder, Pax en Kingston) en er kwamen speciale Kung Zhu Pets, Ninja hamsters opgeleid als Special Forces. Deze zijn vooral bedoelt voor jongens van 8 tot 12 jaar.

Zhu Zhu Babies
Andere series zijn de Zhu Zhu Princess serie en de Zhu Zhu Babies. De laatste serie bestaat uit een heel ander soort speelgoed hamsters, ze zijn niet van pluche maar van plastic en hebben geen robot-techniek in zich. In 2011 volgede er een tweede serie Zhu Zhu Babies met een motor.

Zhu Zhu Puppies
Ook vermeldenswaardig zijn de Zhu Zhu Puppies. Deze pluche robot hondjes lopen al keffend rond. Ook deze serie bestaat weer uit een hele reeks puppies.

Zie ook: Meer speelgoed robots en robot dieren

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.