Leuke weetjes over Playmobil


Playmobil, wie kent het niet. Playmobil (ook vaak per ongeluk als Playmobiel of Playmobile geschreven) is samen met LEGO misschien wel het meest bekende en meest gevraagde speelgoed. Hier enkele leuke weetjes over Playmobil.

Een Duitse Maltees
Playmobil is een product van de Duitse speelgoedfabrikant Brandstätter. De meeste poppetjes worden echter in Malta gemaakt, de meer complexe accessoires in Duitsland. Ook in Tsjechië en Spanje staan Playmobil fabrieken.

Geboortecijfer: 3,2 Playmobils per seconde
Dat moet ook wel want de poppetjes worden in enorme hoeveelheden gemaakt in een tempo van 3,2 Playmobil poppetjes per seconde. Inmiddels loopt het aantal geboortes al aardig tegen de 3 miljard.


Als een kindertekening
De uitvinder van Playmobil is Hans Beck. Hij baseerde de poppetjes op tinnen soldaatjes, maar zorgde er via bewegende delen voor dat ze kunnen bewegen. De Playmobil poppetjes kregen een vrolijk lachende mond en geen neus. Dit uiterlijk is gebaseerd op hoe kinderen gezichten tekenen.

Formaatje budget
Ook de lengte van de Playmobil figuurtjes is geen toeval. In 1974 was plastic vanwege de oliecrisis erg duur. Brandstätter had Hans Beck daarom gevraagd de Playmobil poppetjes klein te houden.

Jongens onder elkaar
In eerste instantie bestonden er alleen mannelijke Playmobil poppetjes. De ridders, bouwvakkers en cowboys van de eerste lichting kregen na een jaar echter vrouwelijk gezelschap. Vijf jaar later kwamen de eerste kinderen. Vreemd genoeg werd het eerste zwangere Playmobil-vrouwtje pas in 2012 gesignaleerd.Losse handjes
De Playmobil poppetjes werden door de jaren heen steeds complexer. Zo kregen ze in 1982 draaiende handjes.

Maar geen neus
Zoals we al schreven. Playmobil poppetjes hebben geen neus. Maar er is één uitzondering, de clown.

Martelkamer en begrafenis-ondernemer
Er zijn plannen geweest zijn om een Playmobil martelkamer en een grafdelver uit te brengen. Maar hier heeft de fabrikant toch maar van afgezien.


Onderwerpen:
Playmobil trivia, weetjes, Playmobil begrafenis, poppetjes.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.