Een wip of wipwap kopen


Is de kleine helemaal verslaafd aan de wipwap bij de plaatselijke supermarkt of op het speelplaatsje? Dan moet je misschien maar eens aan een eigen wipwap of wip denken. Je kunt namelijk heel leuke wipwappen kopen. Voor binnen en buiten.


We onderscheiden daarbij een wip (voor twee personen) en de veel compactere wipwap waarop één kind kan spelen (een soort wipkip). Naar beide soorten kijken we hier.

In het overzicht met alle wipwappen vind je alle wipwappen / wipwaps voor thuis. Het zijn er meer dan 35! Hieronder een paar populaire wipwappen als voorbeeld.

Little Tikes Wip Walvis

Een echte wipwap voor binnen en buiten. Van kunststof, maar wel sterk want er kunnen tot wel drie kinderen op. Met stevige voetsteunen voor de veiligheid.


Wipkip

Een wipkip van Wickey in de vorm van een paard (of is het een hobbelpaard die een kip nadoet). De officiële naam voor dit soort speelgoed is dan ook geen wipkip maar veerdier. Je vind er in het overzicht een aantal. Niet in de vorm van een kip, maar wel als olifant, pony, koe of zeehond. Let op, dit is wel professioneel speeltuinspeelgoed met een prijskaartje dat daarbij hoort. De wipkip moet in de grond verankerd worden.


Hobbelschommel

Na de wipkip die er uit ziet als een paard, een hobbelpaard die niet op een paard lijkt. De hobbelschommel is een moderne opvolger van het hobbelpaard. Dit is een mooie uitvoering van hout en metaal. Een hobbelpaard, wipwap en schommel in één. Een complete speeltuin dus.
Draaiende wip

En dan is er natuurlijk nog de gewone wip. Hoewel, gewoon, de onderstaande versie kan niet alleen wippen maar ook draaien. Dat is natuurlijk extra leuk, al heb je wel wat extra ruimte nodig voor de draaicirkel. Deze draaiende wip van het merk Plum is gemaakt van gepoedercoat staal met kunststof stoelen. Hij kan het hele jaar buiten blijven staan.


Houten wip

Eveneens van Plum, maar veel meer klassiek is deze houten wip. Deze is gemaakt van sterk en duurzaam FSC gecertificeerd hout. 

Op de foto helemaal bovenaan is tevens een stukje te zien van deze houten wipwap van Plum.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van wippen voor informatie over deze en andere wipwaps en voor alle actuele prijzen.

Zie ook: Het leukste speeltuin speelgoed voor in je eigen tuin


Onderwerpen:
Wip tuin, wipwap speelgoed, kinderwip, speeltuin wip.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.