Een wip of wipwap kopen, alle soorten wippen


Is de kleine helemaal verslaafd aan de wipwap bij de plaatselijke supermarkt of op het speelplaatsje? Dan moet je misschien maar eens aan een eigen wipwap of wip denken. Je kunt namelijk heel leuke wipwappen kopen. Voor binnen en buiten.


We onderscheiden daarbij een wip (voor twee personen) en de veel compactere wipwap waarop één kind kan spelen (een soort wipkip). Naar beide soorten kijken we hier.

In het overzicht met alle wipwappen vind je alle wipwappen / wipwaps voor thuis. Het zijn er meer dan 50! 

Hieronder een paar populaire wipwappen als voorbeeld.

Little Tikes Wip Walvis

Een echte wipwap voor binnen en buiten. Van kunststof, maar wel sterk want er kunnen tot wel drie kinderen op. Met stevige voetsteunen voor de veiligheid.

Little Tikes wip kunststof voor binnen en buiten

Little Tikes wip kunststof voor binnen en buiten

Wipkip

Een wipkip van Wickey in de vorm van een paard (of is het een hobbelpaard die een kip nadoet). De officiële naam voor dit soort speelgoed is dan ook geen wipkip maar veerdier. Je vind er in het overzicht een aantal. Niet in de vorm van een kip, maar wel als olifant, pony, koe of zeehond. Let op, dit is wel professioneel speeltuinspeelgoed met een prijskaartje dat daarbij hoort. De wipkip moet in de grond verankerd worden.

Wickey wipkip / wippaard

Wickey wipkip / wippaard

Hobbelschommel

Na de wipkip die er uit ziet als een paard, een hobbelpaard die niet op een paard lijkt. De hobbelschommel is een moderne opvolger van het hobbelpaard. Dit is een mooie uitvoering van hout en metaal. Een hobbelpaard, wipwap en schommel in één. Een complete speeltuin dus.

Hobbelschommel


Evenals de wipkip heeft de hobbelschommel het voordeel dat je er in je uppie op kan wippen en hobbelen.

Draaiende wip

En dan is er natuurlijk nog de gewone wip. Hoewel, gewoon, de onderstaande versie kan niet alleen wippen maar ook draaien. Dat is natuurlijk extra leuk, al heb je wel wat extra ruimte nodig voor de draaicirkel. Deze draaiende wip van het merk Plum is gemaakt van gepoedercoat staal met kunststof stoelen. Hij kan het hele jaar buiten blijven staan.


Plum draaiende wip


Plum draaiende wip


Heel veel wippen voor in de tuin die tegenwoordig gekocht en verkocht worden zijn draaiende wippen.

Houten wip

Eveneens van Plum, maar veel meer klassiek is deze houten wip. Deze is gemaakt van sterk en duurzaam FSC gecertificeerd hout. 

Op de foto helemaal bovenaan is tevens een stukje te zien van deze houten wipwap van Plum.


Plum wip hout
Plum wip hout

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van wippen voor informatie over deze en andere wipwaps en voor alle actuele prijzen.
Hierboven vind je aanbiedingen van wippen / wipwappen en voorbeelden van wippen in verschillende soorten, Je komt de kinderwip namelijk in vele vormen tegen, van de grote speeltuin wip en de eveneens uit de speeltuin bekende wipkip tot ander wipwap speelgoed zoals een draaiende wip voor in de tuin van hout of metaal, een hobbelschommel (een mix van wipwap, schommel en hobbelpaard) en kleine kunststof wipjes die je ook binnen in huis kan gebruiken. 


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.