Black Panther speelgoed


Black Panther is een superheld uit de koker van Marvel. Hoewel Black Panther al in 1966 voor het eerst in een Marvel comic opdook werd hij pas echt beroemd door de Marvel speelfilm in 2018 waarin Chadwick Boseman de rol van Black Panther speelde. Aan de hand van deze speelfilm verscheen ook in Nederland Black Panther speelgoed, waaronder speelgoed in de Lego Black Panther serie.

Kijk bij het Black Panther speelgoed wat er allemaal aan leuk speelgoed van Black Panther te koop is. Van Lego tot maskers en verkleedspullen, van action figures tot Black Panther Nerf guns.


Maar de geschiedenis van Black Panther gaat dus veel verder terug. In 1966 speelde hij een eerste gastrol in de Fantastic Four strips, en daarna dook de "zwarte panter" ook op in comics van Avengers en Daredevil. En vanaf 1973 kreeg Black Panther zijn eigen strip-reeks.

Het verhaal van Black Panther

Black Panther is de titel van het opperhoofd van de Panther Stam uit het niet echt bestaande Afrikaanse land Wakanda. De Black Panther heeft de beschikking over een kruid dat bovenmenselijke kracht, wendbaarheid en snelheid geeft. De Black Panther uit de strips en de film is T'Challa (zoon van T'Chaka) die dankzij een in Wakanda neergekomen meteoriet van zijn Afrikaanse moederland een technologisch geavanceerde natie maakt. Buitenlanders maken jacht op de meteoriet, en dat kost vader en voormalig Black Panther T'Chaka het leven.

Black Panther T'Challa heeft het vervolgens als doel gesteld om zich te wreken op de wetenschapper Ulysses Klaw, de moordenaar van zijn vader.


Kijk bij het bovenstaande Black Panther speelgoed voor het leukste speelgoed gebaseerd op deze comic.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.