Uitslag Speelgoed van het Jaar 2016 verkiezing


De uitslagen van het Speelgoed van het Jaar 2016 verkiezing zijn binnen. Het Nederlandse publiek heeft gestemd op de nominaties in zes leeftijdsklassen. Hier zijn de zes winnaars. Dit is het leukste (nieuwe) speelgoed van 2016.

Leukste speelgoed 0-3 jaar: Toet Toet Auto's Ruimtestation

Toet Toet Auto's is speelgoed van Vtech dat al jaren heel populair is onder de kleinste kinderen. Het betreft speelgoedgarages en andere gebouwen vol kleur en geluidseffecten waarin de kleintjes naar hartenlust met hun Toet Toet auto's kunnen spelen. Bij Toet Toet Auto's Ruimtestation zoekt Vtech het hogerop.


Leukste speelgoed 4-5 jaar: Co de Rups

Co de Rups is bijzonder leerzaam speelgoed voor peuters en kleuters. Co is een rups die uit diverse segmenten bestaat. Door de segmenten op een bepaalde manier achter elkaar te koppelen kan het kindje de rups een bepaalde route laten afleggen. Logisch denken wordt gestimuleerd door Co de Rups. Het is speelgoed dat peuters en kleuters op een heel speelse manier de eerste stapjes van het coderen en programmeren bijbrengt.


Leukste speelgoed 6-7 jaar: Stratego Pirates

Iedereen kent Stratego. Stratego Pirates is een variant van Jumbo op hun grootste kaskraker dat losjes gebaseerd is op het klassieke Stratego. Dit maal wordt de slag op zee uitgevochten. Piraten moeten proberen de vlag op het schip van hun tegenstander te veroveren. Een echt kanon helpt ze daarbij. Jumbo is er in geslaagd een nieuwe variant op Stratego te bedenken dat kinderen zeer aanspreekt en dat ook voor volwassenen leuk is om te spelen.


Leukste speelgoed 8-9 jaar: Stikbot Zanimation Studio

Stikbot Zanimation Studio is speelgoed dat helemaal van deze tijd is. Met behulp van je smartphone kun je met Stikbot Zanimation Studio echte animatiefilmpjes maken. Het pakket bevat een statief, twee in alle standen te zetten poppetjes (stikbots), een app voor je smartphone en een groen scherm. Dankzij dit scherm kun je de actie van je stikbots met oneindig veel achtergronden mixen. Begin je eigen Pixar met Stikbot Zanimation Studio!


Leukste speelgoed 10-11 jaar: Nikko RC auto

Een RC auto klinkt niet zo heel vernieuwend, maar Nikko komt met een serie RC auto's (Elite Trucks), waarvan de EVO-Proline Peugeot 2008 DKR deel uitmaakt, die wel heel veel mogelijkheden en kwaliteit bieden. Het betreft schaalmodellen op een schaal van 1:14 die zowel op de harde weg als op slecht terrein uitstekend uit de wielen kunnen. Het bereik van de RC bediening is ver (wel 100 meter) en je kan tot wel 40 tegenstanders tegelijk voor een race uitnodigen zonder dan de frequenties elkaar overlappen.


Leukste speelgoed +12 jaar: Escape Room The Game

In de hoogste leeftijdscategorie werden alleen spellen genomineerd. Escape Room The Game kreeg daarvan de voorkeur van het publiek. Dit bordspel weet verbazend goed de spanning en uitdaging van een echte escape room te benaderen. Ontsnappen uit meerdere escape rooms (of niet) kan nu thuis met dit uitdagende spel voor tieners en volwassenen.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.