Mini Loco boekjes (Loco Mini)

Mini Loco (dat door de fabrikant vreemd genoeg tegenwoordig Loco Mini wordt genoemd) is al zo'n 40 jaar een grote hit bij kinderen. En bij hun ouders want Mini Loco is heel leerzaam speelgoed.


Mini Loco kent momenteel wel zo'n 60 boekjes met opdrachten. In verschillende niveaus, met tal van onderwerpen. Van 2 tot 8 jaar.

Basis van Mini Loco (of Loco Mini) is een basisdoos met platte blokjes. Daarbij pak je een opdracht uit een boekje. De blokjes moet je op de plek in het Mini Loco doosje leggen die bij het goede antwoord hoort. Zo beantwoord je 12 vragen. Als je de doos omdraait hoort aan de achterkant van de blokken een bepaald figuur te staan. Is dat niet zo, dan heb je een fout gemaakt.

Mini Loco is een uitdagen spel voor kinderen dat heel educatief is. Hele generaties hebben zo lezen en schrijven geoefend. Mini Loco is helemaal met zijn tijd meegegaan en de opdrachten zijn in een speelsere vorm gegoten. Geen saaie sommen meer, maar opdrachten die speels verpakt zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bekende kinderhelden als Dora en Diego, Sesamstraat, Tom en Tamara (van de software die op scholen gebrukt wordt), Floddertje en Pluk van de Petteflat.Ook kun je met Mini Loco tegenwoordig Engels leren en zijn er boekjes met paarden, voetbal, ruimtelijk inzicht en verkeer als thema. Voor kinderen vanaf 2 jaar is er zelfs Mini Loco Bambino met opdrachten op hun niveau.

Tip: Kijk hier voor een overzicht van het leukste educatieve speelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.