Airhockey tafel thuis


Airhockey, het bekende spel uit spelhallen, sportkantines en cafe's, is een spel dat je tegenwoordig heel makkelijk ook thuis kunt spelen. Een echt goede airhockey tafel is tegenwoordig namelijk helemaal niet duur meer, makkelijk te kopen, en valt binnen vrijwel iedereen zijn budget.

Prijzen airhockey tafel

Toch zal je een echt goede airhockey tafel nog steeds niet voor een paar tientjes kunnen kopen. Er komt aan zo'n airhockey tafel namelijk nogal wat techniek te pas die de prijs opdrijft.

Voor een simpele kleine airhockey tafel betaal je bedragen vanaf zo'n 30 euro. Een goede airhockeytafel voor thuis betaal je prijzen vanaf 100 euro. 

Voor een topmodel airhockey tafel betaal je vanaf 300 euro. Dit zijn de robuuste airhockeytafels die je ook in speelhallen ziet staan. Dan heb je ook iets echt goeds thuis staan!


Luchtstroom airhockey tafel

Maar opgepast, er worden goedkoop airhockeytafels aangeboden die geen airhockytafel zijn. Een echte airhockeytafel geeft een luchtstroom. Het gaat dan om een elektrische airhockeytafel. 

Je komt ook zogenaamde airhockeytafels tegen die geen lucht blazen. Dat is dan weinig anders dan een gladde plaat. Deze onechte airhockey tafels zijn vaak ook als een ander soort speeltafel te gebruiken, zoals een tafelvoetbal tafel.

Hoe werkt een airhockeytafel

Een airhockeytafel beschikt over een compressor die via gaatjes lucht op de tafel perst. De puck waarmee airhockey gespeeld wordt zweeft daardoor boven de tafel en heeft geen tot weinig weerstand en verplaatst zich razendsnel over het speelveld.


De airhockey spelregels

Zoals bij gewoon hockey speel je airhockey met een puk en moet je doelpunten maken om punten te scoren. Daarmee houden de overeenkomsten tussen gewoon hockey en airhockey echter wel op.

Bij airhockey sla je met een schijf (de airhockey pod) tegen de puk en je probeert hem daarbij in een smalle spleet aan de overkant te spelen. Dat valt niet mee want aan de andere kant van de airhockey tafel staan één of twee andere mensen met een pod in hun handen dat te voorkomen.

In het bovenstaande overzicht zie je aanbiedingen van alle airhockey tafels voor thuis. Van heel simpele kleine airhockey tafeltjes tot de zware professionele airhockeytafels die je ook in de speelhal en andere recreatieruimtes ziet staan. 

Zie ook: Meer sportief speelgoed


Samenvatting:
Hier kijken we naar de mogelijkheden van een airhockeytafel thuis. Er zijn air hockey tafels te koop in diverse prijsklassen. Je hebt eenvoudige mini airhockey tafels voor een paar tientjes maar ook professionele airhockey tafels. Ook kijken we naar de airhockey spelregels en de werking van de airhockey tafel.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.