Airhockey tafel thuis

Airhockey spelen is leuk. Hier de beste airhockey tafels om thuis airhockey te spelen. Met aanbiedingen van zowel professionele als goedkope airhockeytafels.


airhockey tafel thuis

Airhockey, het bekende spel uit spelhallen, sportkantines en cafe's, is een spel dat je tegenwoordig heel makkelijk ook thuis kunt spelen. Een echt goede airhockey tafel is tegenwoordig namelijk helemaal niet duur meer. Een goede airhockey tafel valt in vrijwel iedereen zijn budget.

Prijs airhockey tafel

Al zal je een echt goede airhockeytafel natuurlijk nooit voor een twee tientjes kunnen kopen. Daarvoor is de techniek van een air hockey tafel, met een compressor die via gaatjes lucht op de tafel perst, te duur om te produceren.

De prijzen starten bij circa 45 euro voor een eenvoudig airhockey spel die je op een tafel kunt plaatsen. Ze lopen op een paar honderd euro voor een professionele robuuste airhockey tafel die je ook in de speelhallen ziet staan. 

Kijk bij de aanbiedingen van airhockey tafels hier onder voor alle prijzen en mogelijkheden van airhockey tafels. Zowel eenvoudige goedkope airhockey tafels als professionele airhockey tafels en alles daar tussenin. Het gaat om enkele tientallen air hockey tafels.


airhockeytafel thuis

Airhockey tafel voor thuis

Luchtstroom airhockey tafel

Maar opgepast bij de aanbiedingen, er worden goedkoop airhockeytafels aangeboden die eigenlijke helemaal geen airhockeytafel zijn. Een echte airhockey tafel geeft een luchtstroom. Het gaat dan om een elektrische airhockey tafel. 

Je komt ook zogenaamde airhockey tafels tegen die geen lucht blazen. Dat is dan weinig anders dan een gladde plaat. Deze onechte airhockey tafels zijn vaak ook als een ander soort speeltafel te gebruiken, zoals een tafelvoetbal tafel.

Hoe werkt een airhockey tafel?

Een echte airhockeytafel beschikt over een compressor die via gaatjes lucht op de tafel perst. De puck waarmee airhockey gespeeld wordt zweeft daardoor boven de tafel en heeft geen tot weinig weerstand en verplaatst zich razendsnel over het speelveld.

Beste airhockey tafel

Professionele airhockey tafel

De airhockey spelregels

Zoals bij gewoon hockey speel je airhockey met een puk en moet je doelpunten maken om punten te scoren. Daarmee houden de overeenkomsten tussen gewoon hockey en airhockey echter wel op.

Bij airhockey sla je met een schijf (de airhockey pod) tegen de puk en je probeert hem daarbij in een smalle spleet aan de overkant te spelen. Dat valt niet mee want aan de andere kant van de airhockey tafel staan één of twee andere mensen met een pod in hun handen dat te voorkomen.

In het bovenstaande overzicht zie je aanbiedingen van alle airhockey tafels voor thuis. Van heel simpele kleine airhockey tafeltjes tot de zware professionele airhockeytafels die je ook in de speelhal en andere recreatieruimtes ziet staan. 

Zie ook: Meer sportief speelgoed


Foto bovenaan: Buffalo airhockey tafel

Samenvatting:
Hier kijken we naar de mogelijkheden van een airhockeytafel thuis. Er zijn air hockey tafels te koop in diverse prijsklassen. Je hebt eenvoudige mini airhockey tafels voor een paar tientjes maar ook professionele airhockey tafels. Ook kijken we naar de airhockey spelregels en de werking van de airhockey tafel.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.