Airhockey tafels voor thuis


Airhockey, het bekende spel uit spelhallen, sportkantines en cafe's is een spel dat je tegenwoordig heel makkelijk ook thuis kunt spelen. Een echt goede airhockey tafel is tegenwoordig namelijk helemaal niet duur meer en valt binnen vrijwel iedereen zijn budget.

Toch zal je een echt goede airhockey tafel niet voor een paar tientjes kunnen kopen. Er komt aan zo'n airhockey tafel namelijk nogal wat techniek te pas die de prijs opdrijft. Voor een simpele kleine airhockey tafel betaal je bedragen vanaf zo'n 70 euro. Een echt professionele airhockeytafel betaal je een kleine 400 euro. Dit zijn de robuuste airhockeytafels die je ook in speelhallen ziet staan.

Hoe werkt een airhockeytafel

Een airhockeytafel beschikt over een compressor die via gaatjes lucht op de tafel perst. De puck waarmee airhockey gespeeld wordt zweeft daardoor boven de tafel en heeft geen tot weinig weerstand en verplaatst zich razendsnel over het speelveld.


De airhockey spelregels

Zoals bij gewoon hockey speel je met een puk en moet je doelpunten maken. Daarmee houden de overeenkomsten tussen hockey en airhockey echter wel op. Je slaat met een schijf (de airhockey pod) tegen de puk en probeert hem in een smalle spleet aan de overkant te spelen. Dat valt niet mee want aan de andere kant van de airhockey tafel staan één of twee andere mensen met een pod in hun handen dat te voorkomen.

Zie ook: Meer sportief speelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.