Airhockey tafel kopen


Airhockey is al jaren een topper in speelhallen, sportkantines en clubhuizen maar het spel is ook steeds vaker bij mensen thuis te zien. Niet vreemd, want een professionele airhockey tafel is helemaal niet duur meer.

Een airhockey tafel kopen

Al zal een echte airhockey tafel natuurlijk nooit voor een twee tientjes aangeboden kunnen worden. Daarvoor is de techniek, met een compressor die via gaatjes lucht op de tafel perst, te ingewikkeld. De prijzen starten bij circa 70 euro voor een eenvoudig airhockey spel die je op een tafel kunt plaatsen. Ze lopen op een paar honderd euro voor een professionele robuuste airhockey tafel die je ook in de speelhallen ziet staan.

De website Koopknaller geeft een overzicht van een groot aantal Airhockey speeltafels die te koop zijn bij diverse goede online speelgoedwinkels.

Wat is airhockey?

Met hockey heeft airhockey eigenlijk weinig te maken. De enige overeenkomst met hockey zoals op een veld wordt gespeeld is dat je ook bij airhockey doelpunten moet maken.

Dat moet gebeuren via een pod, een schijf die je over de airhockey tafel schuift en waarmee je de puk slaat. Die puk moet in een smalle spleet aan de overzijde geslagen worden, maar aan die andere kant staat iemand met een zelfde airhockey puck in zijn handen te voorkomen dat dat gebeurt.

Het speciale van airhockey is dat de pod geen weerstand heeft omdat er via kleine gaatjes in de tafel lucht geperst wordt op het speelveld. De pod zweeft bij Airhockey daardoor boven de tafel en verplaatst zich razendsnel over het speelveld.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.