Stratego Waterloo. Het bekende bordspel opnieuw uitgevonden


Stratego Waterloo is een bijzondere uitgave van het bekende en populaire strategische bordspel Stratego. Het nieuwe Waterloo Stratego voegt heel veel nieuwe onderdelen toe aan het bekende Stratego, daarmee is het een veel uitgebreider en gevarieerder bordspel geworden.

Stratego Waterloo is door Jumbo uitgegeven naar aanleiding van het 200 jarig jubileum van de beroemde veldslag (1815). Deze versie maakt het bekende Stratego spel een stuk veelzijdiger, spannender en ook uitdagender. Kijk bij de aanbiedingen van Stratego spellen voor Stratego Waterloo en andere Stratego spellen tegen de laagste prijs.

Veel verschillen met het gewone Stratego

2 spelers, 3 legers
Zoals we al schreven, Stratego Waterloo is met al zijn aanpassingen een behoorlijk ander spel geworden. Om voorbeelden te geven. Het is een spel voor twee personen, maar naast de beide legers van de deelnemers (de Britten en de Fransen) doet net als 200 jaar geleden ook het Pruisische leger mee, en die vallen aan vanaf de zijkant van het bord.Verover de heuvel
Ook is het landschap, met een heuvel en twee dorpen, van invloed om het spel. Wie de heuvel in handen heeft, die heeft bijvoorbeeld een strategisch voordeel. Je verslagen soldaten sneuvelen niet altijd, maar kunnen soms ook terug ingezet worden. Er zijn kanonnen die (vooral vanaf de heuvel) ver kunnen reiken. En je kunt troepen buiten het spelbord laten om ze later als reserve in te zetten. Kortom, alles lijkt veel meer op een echte veldslag, zodat je ook echte militaire strategie├źn om het spel kunt loslaten.

Geen vaandel
Ook is het bekende te veroveren vaandel vervangen door kaarten met opdrachten, zoals bij Risk.  Ja inderdaad, de aanpassingen van Stratego Waterloo ten opzichte van het originele spel gaan heel ver!

Andere landschappen en spelregels
Het is ook leuk dat via kaarten het spelbord is te veranderen. Zo dat je op heel verschillende terreinen kunt spelen. En dan kent Stratego Waterloo ook nog eens drie spelvarianten (standaard, aangepast en expert).

Om een goed idee te krijgen van de spelregels van Stratego Waterloo en de vele mogelijkheden van dit spel kun je het best de onderstaande video bekijken. Via de aanbiedingen hier boven kun je het spel zo voordelig mogelijk kopen.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.