Rainbow Loom bandjes: Speelgoed van het jaar

Wie kent ze nou niet? (En wie draagt ze nog niet?), de loombandjes. De rubberen elastiekjes waarmee je armbanden en andere sieraden kunt maken zijn een echte rage. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Rainbow Loom bandjes (de enige echte loom bands) zijn uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar.


De Rainbow Loom bandjes zijn in de leeftijdscategorie 10 t/m 11 jaar geplaatst, maar de bandjes zijn populair bij een veel groter publiek. Van (heel) jong tot (heel) oud.

Rainbow heeft de prijs ontvangen en dat is terecht want de Rainbow looms zijn de originele en daarmee ook enige echte loom bandjes. Hoewel de loom bandjes pas dit jaar bekend werden (en goed ook!) bedacht de Amerikaan Cheong Choon ze al in 2010. In Amerika waren ze al eerder speelgoed van het jaar, en in 2014 kwamen de Rainbow Loom bandjes ook naar Nederland.


Kijk bij de aanbiedingen van Rainbow Loom voor aanbiedingen van elastiekjes en gereedschappen van Rainbow. Er zijn (ondanks patenten) ook andere merken die loom bandjes en loombords op de markt brengen maar de Rainbow Looms zijn de enige echte.

Als je begint met loomen kun je het beste beginnen met de Rainbow Loom Starterskit. Deze bevat loombandjes in alle kleuren en een loombord waarmee je de mooiste sieraden kunt maken.

Zie ook: Meer creatief speelgoed tips
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.