Tienerpoppen. De leukste tiener poppen

Tienerpoppen zijn niet zozeer bedoeld voor tieners, maar het zijn poppen die zelf de tienerleeftijd hebben. Tienerpoppen worden ook wel modepoppen genoemd omdat een belangrijk deel van hun leven bestaat uit aan- en uitgekleed worden.

tienerpop modepop

Meisjes vinden het geweldig om met deze tieners te spelen. Barbie is de meest bekende tienerpop, maar er zijn meer populaire tienerpoppen. Hier een overzicht.

Interessante aanbiedingen van alle hieronder genoemde tienerpoppen kun je vinden bij de leukste tienerpoppen voor de leukste tienerpoppen, accessoires en kleding.

Barbie
We noemden haar al, Barbie. Als ze niet zo jong oogde zouden we Barbie de moeder van de tienerpoppen kunnen noemen. Ondanks haar jeugdige looks stamt Barbie toch al uit 1959. Barbie was een mix van de papieren aankleedpopjes die in de jaren 50 populair waren en de pop 'Lilli' die Mattel oprichtster Ruth Handler in Zwitserland zag. We kunnen Lilli zien als de moeder van Barbie.

Barbie pop

Barbie poppen


Steffi Love
Steffi Love, meestal gewoon Steffi of Steffie genoemd, is een goedkopere variant op de Barbie tienerpop. Steffi is een echte tienerpop, maar er is ook een variant in lagere school leeftijd, Evi Love. 

De poppen, kleding en accessoires van Steffi Love en Evi Love zijn aanmerkelijk goedkoper dan die van Barbie.

Steffi tienerpop

Steffi Love in diverse outfits


Monster High poppen
Monster High poppen komen evenals Barbie van Mattel. Monster High poppen zijn dus eigenlijk zusjes van Barbie, maar ze hebben een totaal andere levensstijl dan het Amerikaanse poppen-rolmodel. 

Monster High tienerpoppen zijn geinspireerd op horror, monsters, zombies, vampieren, weerwolven en science-fiction. Er bestaan heel veel Monster High poppen. Niet alleen va de hoofdrolspeelsters van de gelijknamige televisieserie en boekenserie, maar ook van subpersonen.

Monster High speelgoed poppen

Monster High speelgoed poppen


Bratz
Bratz poppen zijn tienerpoppen afgeleid van de Amerikaanse animatieserie Bratz die in Nederland door Nickelodeon wordt uitgezonden. 

In de Bratz serie speelt een groep meisjes de hoofdrol. Ieder meisje is ook als pop beschikbaar. Deze poppen lijken niet zoals Barbie en Steffi op echte tieners maar meer op cartoonpoppetjes.

Bratz poppen
Bratz poppen


Moxie Girlz
De Moxie Girlz is een serie tienerpoppen die weer door de Bratz poppen zijn geinspireerd. Ook de Moxie Girlz zijn dus geen echte tieners om te zien. De serie Moxie Girlz tienerpoppen is heel uitgebreid. Bovendien zijn er naast de poppen ook heel veel accessoires en kleding te koop.

Moxie Girlz tienerpoppen
Moxie Girlz tienerpoppenPolly Pocket
Het kleinste tienerpopje heet - heel toepasselijk - Polly Pocket. Ze is veel kleiner dan andere tienerpoppen en gemaakt van hard kunststof. Er is veel Polly Pocket speelgoed beschikbaar, en dat is veel goedkoper dan het speelgoed van andere tienerpoppen. Ook Polly Pocket is van Mattel.

Tienerpop Polly Pocket

Kleine tienerpop: Polly Pocket


Zie ook: 

Onderwerp:
Hier kijken we naar de leukste tiener poppen en modepoppen. Een tienerpop of modepop is een pop die je kunt aankleden en soms ook kunt kappen (kappop) of opmaken (opmaakpop). De meest bekende tienerpop is Barbie, maar er zijn meer leuke tienerpoppen zoals Bratz poppen, Moxie Girlz, de kleine Polly Pocket popjes, de Monster High poppen, de Steffi Love en Evi Love tienerpop en meer leuke aankleed poppen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.