Walkie talkies. Leuke speelgoed portofoons

Een walkie talkie, welk kind vindt dat nou geen leuk speelgoed. Je kunt met elkaar praten zonder bij elkaar in de buurt te zijn. Als geheim agenten of spionnen.


Een walkie talkie is veel spannender dan een mobiele telefoon, en een walkie talkie kost bovendien geen gesprekskosten. Over!

Daarbij zijn walkie talkies helemaal niet duur. Voor 1 a 2 tientjes heb je al een set goede walkie talkies. En voor iets meer dan 20 euro heb je al een walkie talkie met een bereik van 5 kilometer!


De officiële benaming van een walkie talkie is een portofoon. Zodra het speelgoed betreft worden de draagbare zend en ontvangstoestellen echter meestal walkietalkie of walkie talkie genoemd. Deze naam hebben de apparaatjes ooit gehad omdat je er terwijl je liep mee kon bellen. Iets wat met de telefoons uit die tijd nog niet kon.

Het belangrijkste kenmerk van een walkie talkie / portofoon is dat maar één persoon tegelijk kan praten. Of je zendt of je ontvangt, beide tegelijk kan niet. Dit principe wordt half-duplex genoemd.

De eerste apparaten die de naam portofoon verdienen werden in 1938 gemaakt. De eerste zender/ontvanger die de naam walkie talkie kreeg was de Motorola SCR-300 in 1940. In de tweede wereld oorlog werden de walkie talkies al gebruikt.

Over en sluiten!

Zie ook: Meer elektronisch speelgoed tips


Samenvatting:
Ondanks de mobiele telefoon is een walkie talkie (portofoon) nog steeds leuk speelgoed voor kinderen. En een walkie talkie is best goedkoop speelgoed. Voor 10 a 20 euro heb je een walkie talkie met een bereik van enkele kilometers. Kijk hier boven voor aanbiedingen van honderden walkie talkies en koop een goede walkie talkie goedkoop.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.