Playmobil - Al ruim 45 jaar succesvol speelgoed

Je hebt merken speelgoed die iedereen kent. LEGO bijvoorbeeld, of Barbie. Playmobil is ook zo´n merk. In bijna ieder gezin met kinderen is wel Playmobil te vinden.De sterkste eigenschap van Playmobil is dat iedereen het leuk vind. Er zijn dan ook zoveel verschillende Playmobil-thema´s!

Poppenmeisjes kunnen uren zoet zijn met een Playmobil poppenhuis, prinsessenkasteel of ziekenhuis en stoere jongetjes spelen met ridders, piraten of geheim agenten. En dat is nog maar een greep uit de vele onderwerpen van Playmobil speelgoed.

Kijk hier voor het leukste Playmobil speelgoed per thema

Laten we er nog een paar noemen: De luchthaven, Drakenland, het circus, sprookjes, de Playmobil trein, de brandweer, Playmobil dino's,... de lijst aan soorten Playmobil speelgoed lijkt wel oneindig.

De geschiedenis van Playmobil

Playmobil speelgoed komt uit Duitsland. Ontwerper Hans Beck is de geestelijk vader van Playmobil. Hij ontwierp in 1974 Playmobil in opdracht van de Duitse speelgoedfabrikant Brandstätter. Het was in die tijd vernieuwend speelgoed. Poppetjes met armen en benen die kunnen bewegen bestonden nog niet.

In eerste instantie was de Playmobil-wereld een mannenwereld. Alle poppetjes waren man en ze waren bouwvakker, cowboy, indiaan of ridder van beroep. De Playmobil vrouwtjes kwamen echter al snel. Iemand moest immers als verpleegster de gewonden verzorgen!

De eerste Playmobil kindertjes volgden pas jaren later, samen met een ontelbaar grote hoeveelheid accessoires. Kijk in het overzicht hierboven voor het leukste Playmobil speelgoed.

Onderwerp:
Playmobil geschiedenis
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.