Hobbit 2 film: The Desolation of Smaug

Een verrassende naam in de top 5 van meest gekochte Sinterklaascadeaus 2014 is de DVD The Hobbit 2: The Desolation of Smaug. Het betreft de extended DVD editie, maar ook de blu-ray versie van deze film is erg populair.


The Hobbit: The Desolation of Smaug is het tweede deel uit de Hobbit-triologie. Het betreft een vervolg op The Hobbit: An Unexpected Journey. De triologie is een verfilming van het boek De Hobbit, geschreven door J.R.R. Tolkien en voor het eerst gepubliceerd in 1937.

De triologie is verfilmd door Peter Jackson die ook dat andere Tolkien-boek, In de Ban van de Ring (The Lord of the Rings), verfilmde. Het tweede deel, The Hobbit: The Desolation of Smaug, ging december 2013 in de Amerikaanse, Nederlandse en Belgische bioscopen in premiere. The Hobbit: The Battle of the Five Armies gaat 10 december 2014 in Nederland in premiere.

Kijk hier voor aanbiedingen van The Hobbit 2: The Desolation of Smaug

De triologie is een verfilming van het boek De Hobbit, Daarheen en Weer Terug van de Britse hoogleraar J.R.R. Tolkien. Dit boek (meestal kortweg De Hobbit genoemd) is een fantasyboek dat bedoelt is voor kinderen. Het boek gaat over de reis van de hobbit Het boek Bilbo Balings die op zoek gaat naar een schat die bewaakt wordt door de draak Smaug. Bilbo Ballings wordt tijdens zijn tocht geholpen door de tovenaar Gandalf en een aantal dwergen.

Het boek was een groot succes en Tolkien kreeg van zijn uitgever het verzoek een vervolg te schrijven. Dat werd In de Ban van de Ring.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.